Društvo

Prijava protiv Pljevljaka zbog sumnje da je ranio sugrađanina

pljevlja
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Područna jedinica Pljevlja, u vezi sa jučerašnjom upotrebom vatrenog oružja u selu Prenćani –opština Pljevlja, podnijeće krivičnu prijavu protiv Lj.V. (38)iz Pljevalja, zbog osnovane sumnje, da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i protiv S.R. (57) iz Pljevalja, zbog osnovane sumnje, da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo laka tjelesna povreda, saopšteno je iz Uprave policije.

Prijava protiv Pljevljaka zbog sumnje da je ranio sugrađanina
Portal AnalitikaIzvor

Naime dežurna služba Područne jedinice Pljevlja, juče 03. maja 2013. godine oko 17,30 časova, obaviještena je da je u selu Prenćani – opština Pljevlja, došlo do upotrebe vatrenog oružja u kojoj je povrjeđen S.R.

Odmah po zaprimljenom obaviještenju, policijski službenici su izašli na lice mjesta, obavijestili Službu hitne medicinske pomoći u Pljevljima i nadležnog državnog tužioca.

Prilikom vršenja uviđaja izuzeti su oružje – lovačka puška koja je bila u posjedu S.R., kao i ostali tragovi koji će biti poslati na vještačenje u Forenzički centar.

Policijski službenici su prikupili obaviještenja na okolnosti događaja.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je juče u popodnevnim satima u selu Prenćani došlo do verbalnog a potom i do fizičkog sukoba između Lj.V. i S.R. koji je tom prilikom imao kod sebe lovačku pušku. Sumnja se da je prilikom fizičkog sukoba između S.R. i Lj. V. došlo do ispaljenja hica iz pomenutog vatrenog oružja koji je pogodio S.R. u predjelu lijeve natkoljenice.

Povrijeđeni S.R. je odmah transportovan u Medicinski centar u Pljevljima gdje je hospitalizovan, a ljekarsku pomoć je zatražio i Lj.V., usljed povreda zadobijenih, kako se sumnja, prilikom fizičkog sukoba sa S.R.

Lj.V. je sinoć lišen slobode, zbog osnovane sumnje, da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

 

Portal Analitika