Košarka

Kobijeva majka riješila da proda njegove trofeje i šampionsko prstenje

KobiAvetinja
K
obi Brajant ovih dana ne samo da ima problema košarkaške prirode, jer je zbog operacije Ahilove tetive propustio plej-of u kome su njegovi Lejkersi odmah, sa 4-0, deklasirani od San Antonija, već i priličnih poteškoća sa majkom koja je, po njega šokantno, riješila da proda vrijedne stvari ove NBA zvijezde.

Kobijeva majka riješila da proda njegove trofeje i šampionsko prstenje
Portal AnalitikaIzvor

Isprva se nije znalo zašto se mama, Pamela Brajant, odlučila na taj potez. Sve što je dospjelo u javnost je da je na aukciju stavila Kobijeve stare dresove, šampionsko prstenje i trofeje, i da je čak uzela 450.000 dolara unaprijed od aukcijske kuće, kako bi kupila kuću u Nevadi.

Detalji su tek potom postali poznati "publici", i to nakon što je zvijezda Lejkersa pozvala aukcijsku kuću, tražeći da ne prodaje te dragocjenosti jer su njegove, iako je majka tvrdila da ima pravo na prodaju "jer joj je sin to poklonio".

Zapravo, sve je počelo svađom oko nekretnina. Kobi je ponudio roditeljima da im kupi "lijepu kuću u Vegasu", vrijednu "mnogo manje od milion dolara", ali su oni traži nešto ekstravagantnije i veće. Brajant je odbio da to uradi, što se Pameli uopšte nije svidjelo. I to jer je mnogo više novca uložio u kuću - za taštu.

Kobi Brajant je, naime, mami svoje supruge Vanese, Sofiji Lejn, prvo kupio kuću od 3,2 miliona dolara u Njuport Biču u Kaliforniji, a nakon prodaje te nekretnine, as Lejkersa je "preselio" gospođu Sofiju u obližnju kuću koja je takođe vrijedna nekoliko miliona dolara.

Iako je Kobi uvjeren da je tokom godina "više nego obilato" finansijski pomagao svoje roditelje, kojima je dao više miliona dolara, očigledno da mu oni nikada nisu oprostili što se sa Vanesom oženio bez da je potpisao predbračni ugovor. (Blicsport)

Portal Analitika