Društvo

Premijer Đukanović čestitao Vaskrs pravoslavnim vjernicima

04milook
P
redsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je povodom velikog hrišćanskog praznika - Vaskrsa čestitku svim pravoslavnim vjernicima i sveštenstvu u Crnoj Gori.

Premijer Đukanović čestitao Vaskrs pravoslavnim vjernicima
Portal AnalitikaIzvor

„Neprolazna simbolika Vaskrsa živo nas podsjeća na vrijednosti i principe ljubavi, humanosti, pravde i solidarnosti na kojima počivaju temelji moderne civilizacije.

Ujedno, Vaskrs nam nepogrešivo osvjetljava pravac međusobnog razumijevanja,  uvažavanja i tolerancije, kao jedini ispravan put ka srećnijoj budućnosti, kako svakog pojedinca, tako i država i naroda.

Podsjećanje na ove univerzalne vrijednosti je posebno dragocjeno u ovom vremenu velikih iskušenja, ali i jasnih vizija prosperiteta, koji od nas zahtijevaju zajedničko pregnuće.

Uvjeren sam da je Crna Gora, kao država koja sa posebnim ponosom baštini ove tekovine, na sigurnom putu opšteg napretka i dinamične izgradnje boljeg i srećnijeg društva za sve naše građane.

Neka vaskršnji praznici, koje provodimo sa našim najmilijima, probude ono najbolje u nama, ojačaju našu istrajnost, podstaknu na čovjekoljublje i donesu blagostanje i napredak  za sve nas i cijelo crnogorsko društvo“, navodi se u čestitki premijera Đukanovića.

Portal Analitika