Abiznis

BOJANOVIĆ: Rudari ostaju u jami, u utorak ćemo odlučiti šta dalje

0405jama
P
redsjednik Samostalnog sindikata Rudnika boksita Borisav Bojanović kazao je za radio Antena M da će rudari ostati u jami do utorka, kada će imati sastanak sa predstavnicima Vlade.

BOJANOVIĆ: Rudari ostaju u jami, u utorak ćemo odlučiti šta dalje
Portal AnalitikaIzvor

- Napokon su se dogovorili da u utorak imamo zajednički sastanak, biće pozvani predstavnici sindikata, tako da ćemo probati da tog dana nađemo rješenje kako bi radnici živi i zdravi izašli iz jame. Nećemo povećavati broj, kao što smo najavili, jer smo ubijedili radnike da sačekaju do utorka, da se taj broj ne povećava zbog bezbjednosti svih radnika u jami. To smo saopštili i članovima Odbora direktora, da smo ubijedili radnike i da će taj broj od njih tridesetak biti u jami do utorka dok se ne završe pregovori. Kad se završe pregovori, onda ćemo odlučiti šta ćemo i kako ćemo dalje, izjavioi je Bojanović za Antenu M.

Bojanović je naveo da zdravstveno stanje radnika u jami varira u zavisnosti od doba dana.

- Problemi se pojavljuju uveče, zbog koncentracije kiseonika, uveče je izgleda nešto manja, pa se zdravstveni problemi kod ljudi koji ih imalo imaju tada i manifestuju, a preko dana je situacija nešto drugačija, dodao je Bojanović.

Trideset radnika nikšićkih Rudnika boksita provelo je i osmu noć u jami Biočki stan. Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović rekao je juče da će od ministra ekonomije Vladimira Kavarića tražiti da u utorak, na sjednici Komisije za ekonomsku politiku, saopšti kakve su perspektive Rudnika boksita, i predloži naredne poteze Vlade.

Portal Analitika