Politika

Srpska lista: DF da saopšti datum novog protesta

0305dedeicok
S
rpska lista pozvala je Demokratski front da saopšti koliko je predsjednički kandidat Miodrag Lekić osvojio glasova na izborima, kao i da odrede datum novog protesta povodom, kako su kazali, izbornih neregularnosti.
Srpska lista: DF da saopšti datum novog protesta
Portal AnalitikaIzvor


"Srpska lista ponovo poziva

Gorana Danilovića

i Demokratski front da saopšte koliko je glasova nezavisni opozicioni kandidat

Miodrag Lekić

dobio na predsjedničkim izborima, a koliko

Filip Vujanović

, koji je praktično već proglašen predsjednikom, uz podršku najjačih zemalja sa Zapada i Istoka, i to onoga trenutka kada je postalo jasno da nema otpora opozicije. Još važnije, smatramo da elementarna politička prostojnost nalaže da se odredi tačan datum novog protesta povodom izbornih neregularnosti, a da konačno prije toga dobijemo podatke o broju glasova obojice predsjedničkih kandidata od šefa Izbornog štaba Miodraga Lekića", kaže se u saopštenju SL.



"Ukoliko priznanje lažne države Kosovo od strane marionetskih vlasti u Beogradu nije razlog da četnički vojvoda izađe na ulice Podgorice i protestuje, onda će, nemamo dilemu, to uraditi zbog ,,kontaminiranih glasova'' crnogorskog socijaliste Filipa Vujanovića", navode u SL.



Kako ističu, "šef raspuštenog Izbornog štaba Miodraga Lekića koji je objavio izbornu pobjedu, a danas odgovornost svaljuje na SNP i Pozitivnu, prodao je Lekićev izborni rezultat, kao što je ranije ugasio Srpsku narodnu stranku".



U SL ističu da se "nadaju da će četnički vojvoda i referendumski socijalistički lider Bloka za SCG, pridružiti novim protestima i performansima SL pod motom ,,Za Vaskrs Srbije'',  koji slijede nakon pravoslavnih praznika, povodom priznanja lažne države Kosovo od strane njihovih favorita u Beogradu."



"Da se obraz spase, nikada nije kasno. Uostalom, ima li četnika ili socijaliste makar on bio skupa i Crnogorac i Srbin i Jugosloven, vrijedan trojice, koji ćuti povodom otvorenih vrata lažnoj državi Kosovo da postane član odumirujuće Evropske unije i zločinačkog NATO pakta", kažu u Srpskoj listi.

Portal Analitika