Abiznis

Ministarstvo rudarima: Ne ugrožavajte svoju bezbjednost, pregovori vode do rješenja

0305vladaok
M
inistarstvo ekonomije apelovalo je danas na rudare Boksita, koji šesti dan protestuju u jami Biočki stan, da ne dovode u pitanje svoju bezbjednost, već da se pregovorima dođe do rješenja.

Ministarstvo rudarima: Ne ugrožavajte svoju bezbjednost, pregovori vode do rješenja
Portal AnalitikaIzvor


"Ministarstvo ekonomije smatra da Rudnici boksita Nikšić imaju budućnost kroz obezbjeđivanje dugoročnih ugovora i to je ono na čemu se intenzivno radi, kao rješenja koje će, u  dužem roku, omogućiti isplatu zarada zaposlenih iz tekućeg poslovanja", navodi se u saopštenju Ministarstva dostavljenom

Portalu Analitika

.



Iz Ministarstva podsjećaju da su predložili rješenje na posljednjoj sjednici Komisije za ekonomsku i finansijsku politiku, i da su "spremni, imajući u vidu urgentnost situacije, ne samo na sjednici Komisije, već u bilo koje doba, da to još jednom razmotre, uz uvažavanje svih stavova i argumentacije".



U Ministarstvu ističu da je poznat stav Vlade Crne Gore da radnici Boksita neće, u bilo kom scenariju, otići bez odgovarajućih otpremnina, uz rješavanje pitanja viška radnika, što takođe doprinosi dugoročnoj održivosti kompanije.



"Imajći  u vidu sve ovo, apelujemo na radnike da dalje ne dovode u pitanje svoju bezbjednost, već da se pregovorima dođe do rješenja", navodi se u saopštenju.

foto: sindarela.com

Portal Analitika