Društvo

UP: Uhapšen mladić koji je zapalio službeno vozilo vlade

slika2slajd
S
lužbenici MUP-a područne jedinice Podgorica lišili su slobode F.B. (21) iz Podgorice, za kojeg se sumnja da je danas u centru Podgorice upotrebom vatrenog oružja i izazivanjem požara izazvao opasnost po život više osoba, saopšteno je iz Uprave policije. F.B. je, kako se sumnja, prije nego što je uhapšen, službenicima UP prijetio pištoljem, nakon čega je ispalio nekoliko hitaca uvis.

UP: Uhapšen mladić koji je zapalio službeno vozilo vlade
Portal AnalitikaIzvor

Iz Uprave policije su saopštili da sumnjaju da je F.B. danas, u ulici Marka Miljanova u Podgorici, oko 10,30 časova, imao verbalnu prepirku sa D.Đ, službenikom Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, koji se sa službenim vozilom „Peugeot 407“, nalazio ispred autoservisa „Centar“.

- Nakon prepirke, F.B. je, kako se sumnja, pošao do svog stana, odakle je uzeo pištolj marke „CZ“ kalibra 7,62 mm, u ilegalnom posjedu. On je potom došao do mjesta gdje se nalazio D.Đ. i uperio je pištolj u njegovom pravcu, govoreći mu da ide ispred njega i upućujući mu riječi naredbodavne prirode. D.Đ. je u jednom momentu uspio da pobjegne i da pozove policiju – navodi se u saopštenju.

Dosadašnja kriminalistička obrada, kako se dalje navodi, upućuje na sumnju da je F.B. ispalio nekoliko hitaca u pravcu službenog vozila, od kojih je jedan hitac pogodio vrata suvozača.

On je potom, kako se sumnja, benzinom, koji je uzeo iz autoservisa „Centar“, polio vozilo i zapalio ga.slika4

- Policijska patrola je na lice mjesta stigla veoma brzo. Policijski službenici su opkolili F.B. Sumnja se da je F.B. tada i policijskim službenicima prijetio pištoljem, uperivši ga u njihovom pravcu, nakon čega je ispalio nekoliko hitaca uvis. Potom je stavio pištolj na čelo, uz prijetnju da će izvršiti samoubistvo. Jedan policijski službenik uspio da ga odgovori od te namjere i on mu je predao pištolj, nakon čega je lišen slobode – saopšteno je iz UP.

O događaju su obaviješteni zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici i Viši državni tužilac u Podgorici, koji su ovlastili službenike PJ Podgorica da izvrše uviđaj.

Uviđajem je na kolovoznoj traci pronađeno šest čaura cal. 7,62 mm, dok su u dvorišnom dijelu pronađena tri metka i dvije čaure istog kalibra.

Vozilo marke „Peugeot 407“ je, kako su naveli iz UP, u potpunosti izgorelo.

Požar je zahvatio i autoservis „Centar“, koji je skoro u potpunosti izgorio. Drugi objekti i stvari nisu nisu oštećeni.

Nadležni tužilac će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela, nakon čega će osumnjičeni F.B. biti predat tužiocu.

Pištolj, meci, čaure i drugi tragovi biće upućeni u Forenzički centar na vještačenja.

 

 

Portal Analitika