Abiznis

Đukanović zadužio ministre i savjetnike da lično nadziru projekte

0305savjetnici
P
remijer Milo Đ­ukanović formirao je tim koji čine najbliži saradnici, a zaduženi su da lično nadgledaju postojeće, kao i buduće investicione projekte, kako bi se efekti razgovora koje svakodnevno ima sa investitorima osjetili već do kraja ove godine, saznaju Dnevne novine.

Đukanović zadužio ministre i savjetnike da lično nadziru projekte
Portal AnalitikaIzvor

Premijer je kao projekt menadžere lično imenovao nekoliko ministara i svojih savjetnika, koji imaju jasna zaduženja da isprate rad, ali i otklone moguće barijere u realizaciji projekata.

Kako piše podgorički list, Đukanoviću će izvještaje podnositi ministri ekonomije, finansija i turizma – Vladimir Kavarić, Radoje Žugic i Branimir Gvozdeniović, kao i njegovi savjetnici za te oblasti – savjetnik za energetski i industrijski razvoj je Ranko Milović, za ekonomiju i finansije Milorad Katnić, dok je za preduzetništvo i strana ulaganja Aleksandar Tičić. Namjera je da započeti projekti na Primorju u najkraćem mogućem roku nastave dinamično da se realizuju i donose prihode, kao i da energetski i infrastrukturni projekti na sjeveru dobiju jasne obrise.

DN podsjećaju da je među većim projektima, čija bi realizacija mogla početi ove godine, gradnja drugog bloka Termoelektrane u Pljevljima, auto-put Bar - Boljare, ali i valorizacija turističkih projekata na Primorju.

Đukanović je nakon 100 dana Vlade, sredinom marta, najavio apsolutnu fokusiranost na razvojne projekte, što imenovanjem projektnih menadžera ispunjava. Projektni menadžeri su novina kojom Đukanović želi da izbjegne dosadašnje probleme u realizaciji investicija i njihovo odlaganje.

Đukanović je i krajem marta jasno poručio da je nakon nepopularnih mjera štednje, uvođenja kriznog poreza i smanjivanja zarada u državnoj upravi, došlo na red jasno fokusiranje na ulaganje.

Foto: dnevne.me

Portal Analitika