Svijet

Braća Carnajev prvobitno planirali napad 4. jula?

0305carnajev
O
sumnjičeni za napad na bostonskom maratonu, braća Carnajev, prvobitno su planirali da izvedu napad na Dan nezavinosti SAD, 4. jula, prenose mediji u regionu.

Braća Carnajev prvobitno planirali napad 4. jula?
Portal AnalitikaIzvor

- Međutim, oni su završili pravljenje bombi u stanu Tamerlana Carnajeva mnogo ranije nego što su očekivali, kazali su neimenovani američki zvaničnici.

Nije poznato da li su njih dvojica planirali napad na nekom određenom događaju, jer je Boston svake godine domaćin velike proslave povodom 4. jula.

Tijelo ubijenog starijeg brata Carnajev, Tamerlana, preuzela je njegova porodica u četvrtak, potvrdio je portparol odeljenja za javnu bezbjednost Masačusetsa. Patolog je rekao da je uzrok smrti Tamerlana utvrđen, ali da neće biti objelodanjen dok se ne izda umrlica. Tamerlan Carnejev (26) ubijen je tokom razmjene vatre s policijom, dok je bio u bjekstvu zajedno s mlađim bratom Džoharom, koji je kasnije prilikom hapšenja ranjen i nalazi se u zatvorskoj bolnici.

Njujork Tajms je prenio da je Džohar rekao istražiteljima da su on i brat razmatrali najprije samoubilački napad. Umjesto toga, odlučili su da postave dvije bombe nedaleko od finiš linije na Bostonskom maratonu, 15. aprila.

U izvedenom napadu oni su usmrtili tri osobe, uključujući osmogodišnjeg dječaka, a ranili 264.

Portal Analitika