Region

Stojčić: Narednih dana će se znati ko je odgovoran za sudar vozova

0305Stojcic
K
omisija Željeznica će u narednim danima utvrditi bitne informacije o sudaru vozova u tunelu „Tošin bunar“, kao i odgovornost, kaže za RTS šef željezničkog čvora Beograd Miroslav Stojčić.

Stojčić: Narednih dana će se znati ko je odgovoran za sudar vozova
Portal AnalitikaIzvor

Stojčić je rekao da se željeznički saobraćaj u tunelu gdje su se juče sudarila dva lokalna voza, normalno odvija i da ubrzo očekuje rezultate istrage o nesreći na kojoj radi komisija Železnice.

- Članovi komisije su ostali na terenu i poslije ponoći - dio ekipe nas koji radi na takozvanom „račvanju posledica“. Tokom dana će se nastaviti sa očitavanjem parametara i ja očekujem da će se, bez obzira na praznike, narednih dana sigurno znati sve što je bitno za javnost i, naravno, odgovornost - rekao je Stojčić u Dnevniku RTS-a.

Oba voza uklonjena sa pruge pola sata prije ponoći, rekao je Stojčić, i dodao da je, potom, uspostavljen željeznički saobraćaj na oba kolosjeka, koji se prije toga odvijao samo na lijevom kolosjeku.

Stojčić je istakao da je zadovoljan kako se juče odvijala evakuacija putnika, „pošto su od pola dva kada se dogodila nesreća do tri sata evakuisani svi putnici“.

Dva putnička voza sudarila su se juče kada je putnički voz koji je saobraćao na liniji Beograd - Novi Sad u tunelu naletio na voz koji je saobraćao na liniji Beograd - Šid.

U nesreći su povrijeđene 22 osobe.

Foto: rts.rs

Portal Analitika