Abiznis

Bojanović: Nadam se da će Lazović preispitati odluku

0305boksiti
Z
dravstveno stanje 30 nikšićkih rudara, koji su već sedmi dan u jami Biočki stan, sve je lošije, izvještava radio Antena M.

Bojanović: Nadam se da će Lazović preispitati odluku
Portal AnalitikaIzvor

 

Radnici su oko pet kilometara udaljeni od ulaza u okno i nemaju dovoljno vazduha, kaže predsjednik Samostralnog sindikata Borisav Bojanović.

- Sinoć je kolega Mićković prebačen na interno odjeljenje, ukazana mu je medicinska pomoć, ali se on vratio u jamu. U jami je i dalje 30 radnika. Stanje je takvo kakvo je, njihovo zdravstveno stanje iz sata u sat slabi. Možemo očekivati sve više radnika koji traže pomoć ljekara.

Iako su tražili hitan sastanak sa potpredsjednikom Vlade Vujicom Lazovićem kako bi problem riješili zajedno, to se neće desiti. Lazović je juče u pisanom odgovoru Televiziji Crne Gore kazao da ne pristaju na ultimatume, i da rudari ulaskom u jamu ne rješavaju probleme.

O tome što se danas neće susresti sa nadležnima, Bojanović kaže:

- Mi smo sinoć imali sastanak povodom te izjave. Radnici su razočarani njegovim stavom povodom situacije u rudnicima. On jednostavno kaže pregovora neće biti, da se Vlada ne smije uslovljavati. Mi Vladu nijesmo uslovili ni sa čim. Jedino što smo tražili je početak pregovora kako bi našli izlaz iz ove situacije. Zaista moram da kažem da je ta izjava smiješna, jer su radnici pet kilometra pod zemljom ne zato što im se tamo sviđa, već zato što su ih poslodavac i Vlada natjerali da tamo traže svoja prava, tamo gdje je opasnost po zdravlje i život velika.

Bojanović kaže da se nada da će Lazović preispitati tu odluku i ipak odlučiti da sasluša rudare.

Portal Analitika