Abiznis

Damjanović: Nezadovoljstvo Kavarića dokaz da zaključci SNP-a i Vlade nijesu isti

02Damjanovic
I
ako su u utorak  do ponoći poslanici raspraljali o sudbini KAP-a, iz ministarstva ekonomije, odnosno od ministra Vladimira Kavarića stižu kritike. On je za RTCG kazao da nije zadovoljan SNP-ovim zaključcima.

Damjanović: Nezadovoljstvo Kavarića dokaz da zaključci SNP-a i Vlade nijesu isti
Portal AnalitikaIzvor

"Nije nađeno konkretno rješenje koje se odnosi na preuzimanje vlasništva u KAP-u. Ono što je fakat je da imamo afirmaciju principa koji su bili sadržani u vladinom prijedlogu, koji se u prvom dijelu odnosi da KAP treba sam da snosi obaveze po pitanju peuzimanja vlasništva. Model preuzimanja nije definisan i moraćemo da tražimo nova rješenja.

Poslanik SNP-a Aleksandar Damjanović za Antenu M kaže da je ministar očekivano nezadovoljan.

"Nezadovljan je jer prijedlog Vlade koji je bio potpuno suprotan od prijedloga SNP-a nije prošao, a prihvaćen je naš prijedlog koji štiti budžet i građane od novog zaduživanja kroz sporazumni dogovor sa CEAC-om. Naravno da je potrebno tražiti novo rješenje, ali to ne može da se riješi kroz 50 miliona eura CEAC-u. Ovo je uostalom odgovor i zlonamjernim medijima koji su uporno ponavljali da su zaključci Vlade i SNP-a isti. Dokaz da nijesu je i nezadovoljsto ministra Kavarića."

To što je ministar poručio da bi za raskid ugovora sa CEAC-om trebalo tražiti novo rješenje stoji i u prvom zaključku SNP-a.  Damjanovića smo pitali da li će potraga za novim rješenjem odgoditi rješavanje nagomilanih problema u kombinatu.

"Mislim da Vlada ima dovoljno mehanizama da izvrši tačku jedan i da na najefikasniji način, koji neće ići na retet budžeta i građana – raskine ugovor sa CEAC-om. Dakle, stvar je samo političke volje da se u Vladi dođe do tog rješenja i da se izvrši ono što je donijela Skupština."

Ukoliko tako ne bude, Damjanović poručuje:

"Naravno, tražićemo odgovornost svih u Vladi ako ne budu ispunili zaključke. Zna se što jedna odgovorna Vlada radi ako nije u stanju da ispuni ono što je naredio Parlament."

Skupština je podsjetimo zadala brojne zadatke vladi. Tako se od izvšrne  vlasti očekuje da do 20. maja ove godine formira stručni tim sastavljen od domaćih i međunarodnih eksperata koji će do 20. oktobra podnijeti Skupštini na usvajanje studiju dugoročne održivosti i razvoja aluminijumske industrije Crne Gore.

(Antenu M)

 

Portal Analitika