Politika

Milošević: Temeljna politička saradnja sa LP neće biti poremećena

02tarzanvijest
M
anji zastoj u realizaciji koalicionog Sporazuma Liberalne i Demokratske partije socijalista (DPS), koji se odnosi na kadrovski, a ne na programski dio obaveza, neće poremetiti temeljnu političku saradnju dvije partije, ocijenio je politički dirktor DPS-a, Tarzan Milošević.

Milošević: Temeljna politička saradnja sa LP neće biti poremećena
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik LP-a, Andrija Popović, saopštio je ranije da će ta stranka prekinuti privremeno učešće u vladajućoj koaliciji, a konačnu odluku o daljem statusu donijeće Glavni odbor stranke. 

“Kako su istekli svi dodatni, zajednički usaglašeni rokovi za realizaciju koalicionog Sporazuma LP sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) od 13. septembra prošle godine i ulazak LP u izvršnu vlast na državnom nivou, privremeno prekidamo učešće u vladajućoj koaliciji”, obrazložio je Popović u pismu predsjedniku DPS-a Milu Đukanoviću.

Milošević je naveo da su odluku o predizbornom koalicionom savezu sa LP donijeli uvjereni da će zajedno i brže dostići najvažnije političke ciljeve.

»Uz punu spremnost da dijelimo teret odgovornosti vrsenja vlasti u vrlo zahtjevnoj etapi naseg demokratskog razvoja i danas smo uvjereni da sve partije koje čine parlamentarnu većinu, na indetican ili sličan nacin vide prioritete državne politike, zbog čega predstvaljamo prirodnu koalciju«, kazao je Milošević.

Prema njegovim riječima, DPS je vrlo pouzdan partner na političkoj sceni, koja poštuje koalicione partnere i potpisane ugovore.

»Sigurni smo da manji zastoj u realizaciji sporazuma, koji se odnosi na kadrovski, a ne na programski dio obaveza koalicije, neće poremetiti temeljnu političku saradnju sa Liberalnom partijom«, zaključio je Milošević.

(MINA)

Portal Analitika