Košarka

Mirotić: Ja sam državljanin Španije i želim da igram za Španiju!

MiroticReal
K
rilni centar madridskog Reala Nikola Mirotić i u aktuelnoj sezoni pokazuje da je veliki igrač. Rođeni Podgoričanin i naturalizovani Španac još uvijek nije nastupio za prvi tim "crvene furije", ali se nada da će uskoro dobiti priliku i na najvišem reprezentativnom nivou.

Mirotić: Ja sam državljanin Španije i želim da igram za Španiju!
Portal AnalitikaIzvor

Mirotić je već igrao za mlade selekcije Španije, na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina osvojio je zlatnu medalju i nagradu za najkorisnijeg igrača turnira. As Reala kaže da će do ljeta razmišljati jedino o klupskoj košarci.

- Još uvijek nijesam igrao za seniorsku selekciju Španije, iako sam nastupao za mlađe kategorije. Ima vremena za prvi tim. Do ljeta ću biti koncentrisan na klupsku košarku, a poslije ćemo vidjeti kakve su opcije. Bilo je odlično igrati za mlade kategorije, jer smo na oba takmičenja osvojili medalju. U Španiji se osjećam kao kod kuće. Vidjećemo šta donosi budućnost - rekao je Mirotić za zvanični sajt FIBA.

Mladi košarkaš nema dilemu za koga bi želio da nastupa.

- Mora se znati da sam državljanin Španije i želim da igram za Španiju. Trenutno, pripadam njima. Međutim, vidjećemo da li ću biti u ekipi, jer to ne zavisi od mene, već od mnogih drugih stvari. Moram da ostanem miran. Važno je to što sam u Realu i želim da nastavim da se razvijam kao igrač - zaključio je Mirotić.

Portal Analitika