Region

Lažne informacije o bolesnoj Tijani

0205tijanaognjanovicok
N
a zvaničnoj Fejsbuk stranici za pomoć maloj Tijani Ognjanović pojavilo se obaviještenje u kojem njeni roditelji upozoravaju da su se na istoj društvenoj mreži pojavile lažne grupe za “pomoć” njihovoj ćerki koje pružaju dezinformacije o njenom zdravstvenom stanju, javlja portal 24 sata.

Lažne informacije o bolesnoj Tijani
Portal AnalitikaIzvor

- Poštovani prijatelji, svjedoci smo da u poslednje vrijeme neki nama nepoznati ljudi, iz samo njima znanih razloga, putem Fejsbuka objavljuju dezinformacije vezane za Tijaninu trenutnu situaciju u kojoj se nalazi i na taj način direktno obmanjuju javnost. Tako je na nekim fantomskim stranicama objavljeno da je maloj Tijani već presađeno srce, da je operacija uspešno završena i slično – navodi se u upozorenju djevojčice postavljenom na zvaničnu stranicu za pomoć “Pomozite da Tijana dobije novo srce”.

Oni dalje navode da im se mnogo građana javlja i pita da li su informacije sa drugih profila istinite, dodajući da je jedino tačno ono što objave na zvaničnoj stranici.

"Sve informacije koje su objavljene na drugim stranicama, a nisu preuzete sa zvanične stranice su dezinformacija. Hvala vam još jednom što ste uz nas. Zajedno do novog srca . Idemo dalje", zaključuje se u obaviještenju.

Portal Analitika