Fudbal

Ko će u finale LE?

LigaEvropeLogo
K
o će igrati u finalu Lige Evrope saznaćemo večeras, a poslije prvih mečeva, prednost imaju Čelsi i Fenerbahče.

Ko će u finale LE?
Portal AnalitikaIzvor

Čelzi dočekuje Bazel i ima prednost od 2:1 iz prvog meča, odigranog u Švajcarskoj. Bazel po drugi put ove sezone gostuje u Londonu, pošto se susrela sa Totenhemom. Zbog parnih žutih kartona defanzivac Bazela Aleksanda Dragović propuštiće taj meč.

“Lijepo je osvajati domaće šampionate i Kupove, ali igrati u polufinalu Lige Evrope je fantastičan uspjeh. Igrači su svjesni da mogu da izazovu svakog protivnika sa kojim se susrećemo. Zadovoljni smo postignutim do sada i sve što učinimo još je samo bonus”, rekao je trener Bazela Murat Jakin.

U revanšu Benites zbog neće moći da računa na Ešlija Kola, dok zbog povrede neće igrati Demba Ba i Oriol Romeu.

“Koncentrišemo se samo na utakmicu sa Bazelom, iako su se pojavile brojne spekulacije u koje je upleten klub. Želimo da pobijedimo Bazel i to nam je prioritet. Razmišljamo samo o pobjedi, siguran sam da možemo da uspijemo i dođemo do finala”, rekao je menadžer Čelsija Rafael Benites.

U isto vreme u Lisabonu igraju Benfika i Fenerbahče, a gosti su ti koji ulaze u susret s prednošću, poslije trijumfa sa 1:0 u prvom susretu, odigranom u Istanbulu.

“Borimo se na svim frontovima i to je naš problem. Fenerbahče ima plan igre, sustem, i jedino što se mijenja od utakmice do utakmice su pojedina imena u postavi. Imamo iskustva sa igranjem velikih evropskih mečeva i nećemo praviti velike izmjene, ali nam je potrebna podrška navijača”, naglasio je trener Benfike Horhe Žesus.

Stručni štab turskog kluba imaće problema pri sastavljanju tima, pošto će Raul Meireleš zbog povrede propuštiti ostatak sezone, dok Mehmet Topal i Pjer Vebo neće moći da igraju zbog parnih žutih kartona.

“Igraćemo jedan od najvećih mečeva u istoriji našeg kluba. Samo jedan korak nas dijeli od finala. Pre prvog meča rekao sam da je Benfika bliža finalu zbog iskustva. Ali, poslije naše pobjede, šanse su jednake. Zbog pobjede, ljudi su počeli da govore da igramo dobar fudbal”, rekao je Ajkut Kočaman, trener Fenerbahčea.

Finale Lige Evrope igra se 15. maja na “Amsterdam areni”.

Portal Analitika