Politika

MANDIĆ: Ispitati kome je i pod kojim uslovima Vujanović davao pomilovanja

0105mandicvijest
Č
lan Predsjedništva DF-a i lider NOVE Andrija Mandić zatražio je da se provjeri kome je i pod kakvim uslovima davao pomilovanja potpredsjednik DPS-a Filip Vujanović u dva mandata na čelu države, piše Dan.

MANDIĆ: Ispitati kome je i pod kojim uslovima Vujanović davao pomilovanja
Portal AnalitikaIzvor

Mandić je u izjavi za Dan rekao da je davanje pomilovanja od strane predsjednika Crne Gore veoma važno i da građani moraju znati detalje Vujanovićevih amnestija u posljednjih deset godina.

- U borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, a posebno korupcije na najvišem nivou u Crnoj Gori, treba početi od prve adrese - od predsjednika Crne Gore. Tim prije, imajući u vidu da se za prethodnih deset godina i dva mandata, radi o velikom broju pomilovanja, između ostalog i ljudima za koje se da pretpostaviti da nijesu osuđeni na po nekoliko mjeseci, a njihove porodice su u stanju socijalne potrrebe. Ne, riječ je, u nekim slučajevima, o najvećim kriminalcima u regionu, koji su po težini krivičnih djela nadmašivali i regionalne okvire - kazao je Mandić.

On je naglasio da sve dobija na značaju imajući u vidu da je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir uhapšen zbog sumnje da je primao mito za pomilovanja.

- Potrebno je da dobijemo odgovore na pitanja o pomilovanjima koje je dao Vujanović, posebno nakon najnovijih dešavanja i hapšenja Živka Budimira, koji je navodno koristeći ustavna ovlašćenja, naplaćivao preko uhodane korupcionaške mreže, novac od lica iz kriminalnog miljea, koja su osuđena na višegodišnje kazne i davao im pomilovanja - konstatovao je Mandić.

 

Portal Analitika