Društvo

Rotari klub poklonio EKG aparat Komanskom mostu

0105rotari
D
irektor Doma zdravlja i predsjednik Rotari kluba Nebojša Kavarić istakao je da je poslije uspješne donatorske večeri u Crnogorskom narodnom pozorištu povodom 108. godišnjice osnivanja Kluba, obećana ova donacija, na zahtjev Komanskog mosta, prenosi Pobjeda.

Rotari klub poklonio EKG aparat Komanskom mostu
Portal AnalitikaIzvor

- Aparat će doprinijeti liječenju štićenika Komanskog mosta, koji su naš predmet interesovanja - istakao je Kavarić.

Kako je dodao, donatorski prilozi sakupljeni te večeri biće raspodijeljeni i Centru 1. jun i Resursnom centru, od kojih su dobili spisak potrebnih stvari.

-To će biti prilika da otpočnemo saradnju sa svim ustanovama ovakvog tipa. Rotari klub će se sam, ili uz podršku prijatelja koje ima u Crnoj Gori i inostranstvu, truditi da pomogne na svim nivoima svaku aktivnost koja doprinosi unapređenju kvaliteta života i zdravstvenu zaštitu štićenika Komanskog mosta - istakao je Kavarić.

Direktor Komanskog mosta Vaselj Dušaj rekao je da će donacija unaprijediti zdravstvenu zaštitu Zavoda, koja se kontinuirano odvija 24 časa.

Kako je istakao, u Komanskom mostu borave lica sa lakom, težom i teškom retardacijom, nepokretne osobe, među kojima su i djeca, tako da je ovaj aparat bio neophodan.

- Umjesto da vodimo štićenike u ambulantne ustanove na preglede, analize ćemo raditi u Zavodu. Zadnje dvije godine angažovali smo osam specijalista koji svakodnevno pregledaju štićenike - istakao je Dušaj.

Dodao je da se trude da zaštite štićenike koliko je to moguće, i naglasio, da u tome uspijevaju zahvaljujući saradnji sa Domom zdravlja i svim ambulantama.

foto: pobjeda.me

Portal Analitika