Politika

Počelo zasjedanje Skupštine

3004-Skupstina
P
očela je treća sjednica prvog redovnog – proljećnjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore. Sjednici, kao što su već najavili, zasijedanju ne prisustvuju poslanici Demokratskog fronta.

Počelo zasjedanje Skupštine
Portal AnalitikaIzvor

Na početku zasjedanja predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić konstatovao je ostavku predsjednika Državne revizorske komisije Miroslava Ivaniševića, kao i Orhana Šahmanovića člana Upravnog odbora Fonda za manjine.

Krivokapić je takođe razriješio dužnosti i Vrhovnu državnu tužiteljku Ranku Čarapić kojoj je mandat istekao nedavno.

Poslanici su na prijedlog poslanika opozicije uvrstili u dnevni red: Zakon o socijalnoj i dječijoj zaštiti. Na prijedlog Vlade kao tačka dnevnog reda biće i Zakon o strancima. U dnevni red su poslanici pored ovih unijeli još četiri tačke dnevnog reda o kojima će raspravljati.

Dnevni red današnje sjednice sadrži deset tačaka, prvih šest tačaka su prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama i to: o željeznici, o lukama,  o procjeni uticaja na životnu sredinu, o zaštiti i ostvarivanju prava mentalno oboljelih lica, o pravnoj zaštiti industrijskog dizajna, kao i o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore.

Sedma tačka je Tehnički izvještaj o radu anketnog odbora za prikupljanje informacija i činjenica o korupciji u privatizaciji Telekoma Crne Gore.

Kao osma tačka o kojoj će poslanici raspravljati biće Informacije o načinu realizacije skupštinskih zaključaka od 29. februara 2012. godine sa prijedlogom zaključaka, vezano za KAP.

Dok je deveta tačaka ostavljena za prijedlog Odluke o otvaranju parlamentarne istrage i formiranju anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica o događajima koji se odnose na rad državnih organa, povodom objavljivanja audio snimaka i transkripta sa sjednice DPS-a.

Deseta tačka rezervisana je za izbore i imenovanja.

 

Portal Analitika