Politika

Mladi DF-a sa ambasadorom Fišerom

fiserok
P
redstavnici mladih DF-a Boris Pejović i Nikola Bajčetić sastali su se danas u Podgorici sa ambasadorom Njemačke Piusom Fišerom. Oni su na sastanku iskazali nezadovoljstvo mladih ljudi zbog kršenja većinske volje građana Crne Gore. Zbog posvećenosti evropskim vrijednostima i demokratskog kapaciteta EU i SR Njemačke iskazali su nadu da će razumjeti njihova očekivanja za odbranu osnovnih demokratskih principa, navodi se u saopštenju mladih DF-a.

 Mladi DF-a sa ambasadorom Fišerom
Portal AnalitikaIzvor

Oni su na sastanku predočili poteškoće i probleme sa kojima se i mladi suočavaju u okviru zarobljenih institucija i neravnopravnom sistemu funkcionisanja, osvrnuvši se na „aferu snimak“ kao dokaz o namjerama partijskih rukovodioca DPS-a da favorizuju prije svega njihove članove prilikom zaposlenja, čime direktno diskriminišu ogroman broj mladih koji ne podržavaju DPS.

Takođe, iskazali su i zabrinutost da će protokolarne čestitke doprinijeti već postojećoj političkoj, institucionalnoj i ustavnoj krizi, te izazvati i negativan psihološki efekat na javno mnjenje, koje je dominanto dalo podršku nezavisnom kandidatu Miodragu Lekiću.

- Mladi DF-a su ambasadoru predali ustavnu žalbu i materijalne dokaze, koji ukazuju na grubo kršenje izborne volje građana i predočili neprofesionalnost državnih institucija, prilikom odluka na argumentovane prigovore, koje su podnijeli predstavnici opozicije, navodi se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika