Društvo

Agencije: Prvomajski aranžmani rasprodati, najtraženiji Istanbul, Pariz, Rim

30parizok
P
ariz, Rim, Instanbul, Beč, samo su neke od destinacija koje će tokom prvomajskih i uskršnjih praznika posjetiti mnogi naši sugrađani. U agencijama su zadovoljni prodajom, i kažu da je ove godine interesovanje veće nego prethodnih. Najviše su se tražile evropske destinacije Rim, Sicilija, Istanbul, London, Krf i Pariz, i sva ova putovanja su već rasprodata.

Agencije: Prvomajski aranžmani rasprodati, najtraženiji Istanbul, Pariz, Rim
Portal AnalitikaIzvor

Kako je za Portal Analitika kazao direktor turističke agencije Gallileo Srđan Kovačević, izuzetno su zadovoljni prodajom aranžmana.

Jedna od najpovoljnijih ponuda je bila ona za Ohrid i ovaj četvorodnevni aranžman je koštao 85 eura. Veliko interesovanje je bilo za Budimpeštu, zatim Krf, Prag, Beč, Istanbul. Za glavni grad Austrije, za šest dana, trebalo je izdvojiti 260 eura, dok je putovanje za Španiju koštalo 330 eura, a za Instanbul 320 eura. Oni koji su odlučili da vide Siciliju trebali su da plate 420 eura, a za Pariz aranžman je koštao 650 eura.

30Istanbulok

Kovačević kaže da je interesovanje bilo veliko, posebno za Istanbul, Siciliju i Španiju, tim prije što su ove godine spojena dva praznika, pa su se mnogi odlučili da kraći odmor provedu uglavnom u poznatim evropskim turističkim destinacijama.

Da je interesovanje bilo veliko potvrđuju i u agenciji Grand, a kod njih su se najviše tražili Rim, Pariz, Istanbul. U ovoj agenciji bilo je veliko interesovanje i za osmodnevna krstarenja po promotivnim cijenama. Da je posebno veliko interesovanje bilo za Pariz govori podatak da su imali čak tri grupe onih koji su odlučili da vide Grad svjetlosti.

Prema riječima Jelene Vlahović, u agenciji Grand veliko interesovanje su imali i za Moskvu, Istanbul i Toskanu.

Sudeći prema informacijama iz turističkih agencija u Podgorici, kriza nije uticala na prodaju turističkih aranžmana i veliki broj građana od sjutra će kratki odmor povodom prvomajskih i uskršnjih praznika provesti van zemlje.

foto: klioputovanja.com, ccsu.edu

Portal Analitika