Društvo

ČARAPIĆ: Ako padne Zavala ogroman trud pada u vodu

15carapicok
O
dlazeća vrhovna tužiteljka Ranka Čarapić poručila je na sjednici Nacionalne komisije za borbu protiv korupcije da će ako Vrhovni sud ne obori odluku Apelacionog suda u slučaju Zavala, to biti opasno za sve buduće velike slučajeve, objavile su današnje Vijesti.

ČARAPIĆ: Ako padne Zavala ogroman trud pada u vodu
Portal AnalitikaIzvor

Čarapić je ocijenila i da će ako, Vrhovni sud ne obori odluku Apelacionog suda, rezultati u borbi protiv korupcije biti ravni nuli i da će “ogroman rad tužilaštva pasti u vodu”.
Ona je, kako pišu Vijesti, ustvrdila da u borbi protiv korupcije nema rezultata zbog toga što nema pravnosnažnih presuda na osnovu kojih bi se trajno oduzela imovina.
Čarapić je, prema informacijama “Vijesti”, o spornim predmetima obavijestila ministra pravde i predsjednika Nacionalne komisije Duška Markovića i premijera Mila Đukanovića.
- Na jednoj strani postoji borba tužilaštva za svaki slučaj dok se na drugoj strani, prema mojim informacijama, dešava kao u slučaju Auto moto savez Budva, da je nakon osuđujuće presude odmah uslijedilo pomilovanje - kazala je Čarapić na sjednici komisije koja je trajala do kasno u noć.
Reagovao je sudija Vrhovnog suda Radule Kojović navodeći da su njeni komentari da je sud kočnica ”neprim jereni i nekorektni”.
On je rekao kako je “Zavala” ukinuta zbog “povrede odredaba postupka”.

Portal Analitika