Region

"BLIC": Čudesni svijet Vuka Jeremića

jeremicok3004
O
božavan ili omražen, od janura od kada je došao na mjesto predsjednika Generalne skupštine UN, Vuk Jeremić osim domaće, svakodnevno iznenađuje i međunarodnu javnost. Za pola godine, uspio je da bude neprekidno u centru pažnje, piše beogradski dnevni list "Blic" koji je nabrojao neke od Jeremićevih gafova u toku predsjedavanja Generalnom skupštinom UN-a.

"BLIC": Čudesni svijet Vuka Jeremića
Portal AnalitikaIzvor

Sunđer Bob


Na svoj račun Jeremić se našalio kada je na društvenoj mreži postavio fotografiju čovjeka obučenog u kostim Sunđer Boba koji šeta ulicama Njujorka. Uz fotografiju je napisao - “Pao sam od smijeha danas na Tajms Skveru...:)”. Mnogi Jeremića poistovjećuju sa ovim crtanim likom.

 

Stradali stolovi


Pošto je Novak Đoković pobjedio Rodžera Federera u finalu turnira u Londonu, predsjednik GS UN je na Tviteru napisao: “Prevrnuli stolove u kafani na 50-oj i 3-oj, Nole prvak svijeta!” A nakon što su se Jeremićevi foloveri zabrinuli da ga ne kazne što razbija kafanu, Jeremić ih je umirio: Vlasnik kafane prvi je prevrnuo sto.

 

„Marš na Drinu“ u UN


U Generalnoj skupštini UN, prvog dana nove godine po julijanskom kalendaru, Jeremić je organizovao koncert beogradskog akapela Hora „Viva voks“. I mada su čestitke predsedniku GS UN stizale sa svih strana, jedna kompozicija izazvala je burne reakcije. Naime, hor je posljednji izveo “Marš na Drini”, dok je cijela sala GS bila na nogama i aplaudirala. Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike zbog toga je tražio smjenu Jeremića.

 

 

Uragan uživo


O naletu uragana Sendi na istočnu obalu SAD, uključujući i Njujork, Jeremić je izvještavao na društvenim mrežama. U jednoj poruci on je rekao da je “na trenutke bilo jezivo, naročito kada se polomio kran” i da “takav vjetar do sada još nije vidio”.
Jeremić je i dodao da je suprugu Natašu jedva odgovorio od uključenja u “Dnevnik”.

 

Kosovo i hobiti


Predsjednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić indirektno je, ponovo na Tviteru, povezao holivudski film “Hobit” sa situacijom na Kosovu.hobitjeremic3004

 

 

Namibija i Šapić


Jedan od posljednjih tvitova predsjednika GS UN bio je prije nekoliko dana kada je postavljao fotografije sa jednog humanitarnog događaja. On je pojedinačno stavio slike sa ministrima Gane, Egipta, Liberije, Angole, Nigerije... A onda je zajedno postavio fotografiju sa šefovima diplomatija Namibije i Zambije, aludirajući na nedavno zajedničko učešće u emisiji “Utisak nedelje” sa Aleksandrom Šapićem u kojem je predsjednik opštine Novi Beograd napravio lapsus i nabrajajući države, umjesto Namibija rekao Nambija.

 

Rasprava o sudu


U UN je 10. aprila 2013. održana javna rasprava o ulozi međunarodnih ad hok krivičnih tribunala u ostvarivanju pravde i pomirenja između naroda. Tu debatu zakazao je Jeremić nakon oslobađajućih presuda hrvatskim generalima Gotovini i Markaču. Iako su po tvrdnjama Jeremića neki pokušali da spriječe održavanje rasprave. Bojkot nije uspio.

 

 

Portal Analitika