Košarka

NBA centar priznao da je gej

NBA-Peder
K
ošarkaš Vašingtona Džejson Kolins priznao je da je homoseksualac i postao prvi aktivni sportista u SAD koji je odlučio to javno da kaže.

NBA centar priznao da je gej
Portal AnalitikaIzvor

"Imam 34 godine, crn sam i ja sam gej. Nijesam želio da budem prvi aktivni sportista koji će se izjasniti kao homoseksualac, ali sam srećan što sam otvorio tu temu", izjavio je Kolins u intervjuu za "Sports Ilustrejtid" koji izlazi 6. maja.

Iskusni centar je sezonu započeo u Bostonu, ali je početkom godine trejdovan u Vašington zajedno sa Leandrom Barbosom, dok je u Seltikse otišao Džordan Kroford.

"Kao mlađi sam izlazio sa đevojkama, bio sam čak i vjeren i mislio sam da živim pravim životom. Želio sam da se oženim i imam đecu s njom ali je to kao da sam se ubjeđivao da je nebo crveno, a znam da je plavo", objasnio je Kolins i dodao zašto je baš sad sa javnošću podijelio svoje opredjeljenje.

"O tome sam počeo da razmišljam tokom lokauta prije dvije godine. Čim se završi sezona, počnem pripreme za sljedeću, a to me je poremetilo i natjeralo da se suočim sa samim sobom i onim što jesam. Želim još da igram košarku, ali i da budem iskren i autentičan", između ostalog je rekao Kolins i sigurno pomjerio određenu granicu. (Blicsport)

Portal Analitika