Politika

Ponoš: Zelena radna mjesta budućnost u zapošljavanju

ponosss
P
oslanica Pozitivne Ana Ponoš u okviru delegacije Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje učestvovala je 28. i 29. aprila na sastanku predsjedavajućih Odbora za zapošljavanje, preduzetništvo, inovacije i socijalna pitanja država članica Evropske unije i Evropskog parlamenta. U fokusu sastanka bile su teme zapošljavanja mladih, razvoj potencijala malih i srednjih preduzeća i inovacije u preduzetništvu.

Ponoš: Zelena radna mjesta budućnost u zapošljavanju
Portal AnalitikaIzvor

Poslanica Ponoš se u okviru rasprave u trećem panelu osvrnula na otvaranje zelenih radnih mjesta kao važnog potencijala za Crnu Goru, ali i zemlje članice EU u dijelu otvaranja novih radnih mjesta i smanjenja uvoza energije.

"Zelena radna mjesta predstavljaju potencijal u zapošljavanju u budućnosti, a razvojem ove oblasti korist mogu imati i ekonomija i zaposleni, jer zelena ekonomija može biti održiva na dva načina - za samu životnu sredinu ali i za inovacije, zapošljavanje i reizgradnju ekonomije", kazala je Ponoš.

Sastanak se je organizovan u sklopu parlamentarne dimenzije polugodišnjeg irskog predsjedavanja EU, u Dablinu, 28. i 29. aprila.

NA FOTOGRAFIJI: Poslanica Ana Ponoš i Dejmijen Ingliš, predsjednik Odbora za zapošljavanje, preduzetništvo i inovacije Parlamenta Irske, domaćin interparlamentarnog sastanka

 

Portal Analitika