Društvo

Rasvijetljeno više krivičnih djela protiv imovine

hapsenjeok
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova –Uprave policije, Područna jedinica Nikšić, su proteklih dana rasvijetlili krivično djelo teška krađa u pokušaju za koju se sumnjiči Ž.K. (19) iz Nikšića, krivično djelo krađa i krivično djelo sitna krađa za koja se sumnjiči N.R. (30) iz Nikšića i krivično djelo teška krađa za koje se sumnjiči M.K. (17) iz Nikšića, dok su službenici Ispostave Plužine rasvijetlili krivično djelo krađa za koje se sumnjiče D.D. (36) i B.R. (20) oba iz Plužina, saopšteno je iz Uprave policije.

Rasvijetljeno više krivičnih djela protiv imovine
Portal AnalitikaIzvor

Sumnja se, da je Ž.K., 17. aprila 2013. godine, počinio krivično djelo teška krađa u pokušaju, na način što je, kako se sumnja, prišao vozilu marke ”Volkswagen” –vlasništvo Z.D. iz Nikšića, parkiranom na parking-prostoru u ulici Vuka Karadžića u Nikšiću, podesnim sredstvom otvorio vrata, a zatim, sumnja se pokušao da stavi vozilo u pogon prespajanjem žica elektro-instalacije u čemu nije uspio nakon čega se udaljio sa lica mjesta.

O događaju je obaviješteno nadležno državno tužilaštvo.

N.R. je, kako se sumnja, 14. aprila 2013. godine, počinio krivično djelo krađa i krivično djelo sitna krađa, na način što je, sumnja se, koristeći usluge taksi prevoza jedne taksi firme iz Nikšića, u jednom trenutku otuđio sa glave vozača taksi vozila naočare i neplativši usluge prevoza napustio taksi vozilo.

Policijski službenici su o događaju obavijestili nadležnog državnog tužioca i od N.R. prikupili obavještenja na okolnosti događaja i tom prilikom od njega oduzeli naočare koje je sumnja se, otuđio od vozača taksi-vozila. Pronađene naočare su vraćene oštećenom.

M.K. se sumnjiči za krivično djelo teška krađa počinjeno na štetu ugostiteljskog objekta “Kod Blečića”, lociranog u naselju Humci u Nikšiću, na način što je, kako se sumnja, u noći između 15. i 16. aprila 2013. godine, polomio staklo na ulaznim vratima pomenutog objekta, a potom iz unutrašnjosti otuđio novac u iznosu od oko 250 eura.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac, a od strane policijskih službenika nadležnih za suzbijanje maloljetničke delikvencije prikupljena su obavještenja na okolnosti pomenutog događaja od M.K. u prisustvu njegovog zakonskog zastupnika-roditelja.

Policijski službenici Ispostave Plužine rasvijetlili su krađu počinjenu na štetu preduzeća “Carine” D.O.O. iz Podgorice, za koju se sumnjiče D.D. i B.R.

D.D. i B.R. su, kako se sumnja, u tekućem mjesecu, otuđili gromobran sa krova farme locirane u selu Pišče-Plužine, vlasništvo pomenutog preduzeća, a potom ga prodali.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac.

Policijski službenici su o ovom događaju odmah obavijestili i Agenciju za zaštitu životne sredine, radi preduzimanja aktivnosti iz njene nadležnosti.

 

 

Portal Analitika