Abiznis

Od 1. maja NAUTIC SHOW 2013

portoook
U
Jaht klubu Porto Montenegra danas je održana konferencija za novinare povodom organizovanja ovogodišnjeg Nautic Show-a, Sajma nautike i opreme za sport, kamping i rekreaciju.

Od 1. maja NAUTIC SHOW 2013
Portal AnalitikaIzvor

Na konferenciji su govorili Rajko Bujković, izvršni direktor Jadranskog sajma, Nikola Banović, menadžer marine Porto Montenegro i Danilo Kalezić, PR menadžer Porto Montenegra.

Rajko Bujković je kazao da se na ovogodišnjem sajmu, koji se održava od 1. do 5. maja nastavlja trend rasta sajamske manifestacije i realizuje namjera organizatora da Nautic Show pozicionira kao vodeću manifestaciju nautičke industrije na obali Jadrana: „U vremenima kada se nautička industrija suočava sa brojnim izazovima a nautičke priredbe u okruženju bilježe pad aktivnosti i broja izlagača, sa zadovoljstvom možemo istaći da ovogodišnji Sajam bilježi rast broja izlagača i plovila od 10% u odnosu na 2012. godinu. Dugogodišnje iskustvo Jadranskog sajma u organizaciji sajamskih manifestacija i sadržaji marine Porto Montenegro očito predstavljaju uspješno partnerstvo, koje obezbjeđuje rast i pozitivne trendove. Učešće na 31. NAUTIC SHOW-u je do sada potvrdilo 27 kompanija iz Rusije, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Češke i Crne Gore. Pored plovila svih kategorija, od gumenjaka, pomoćnih plovila, plovila za sport i zabavu, motornih brodova, jedrilica, radnih plovila, katamarana, kompanije učesnici će prezentovati brodske i vanbrodske motore, servisne usluge, nautičku opremu, škole jedrenja i drugih sportova na vodi, čarter usluge i popularne nautičke časopise.

Nikola Banović, menadžer marine, kazao je da će sajam ove godine biti organizovan na novoj lokaciji, u centralnom dijelu marine Porto Montenegro – na molu 2 i Trgu Venecija: “Uz plovila i nautičku opremu poznatih svjetskih brendova na atraktivnoj lokaciji, u samom srcu marine i naselja, ovogodišnja manifestacija nudi i kvalitetan program zabavnog i sportskog karaktera. Meteo najave pokazuju da nas tokom trajanja sajma očekuju odlični vremenski uslovi, tako da vjerujem da će manifestaicja biti odlično posjećena.”

Danilo Kalezić, PR Porto Montenegra, istakao je da ove godine organizatori sajma posjetiocima nude i izuzetno sadržajan prateći program: „Svečano otvaranje manifestacije će se održati 1. maja u 11h na trgu Venecija, a posjetioci iz čitavog regiona koji prvomajske praznike provode na moru, imaće priliku da 1. i 2. vide izložbu „Pogled kroz Periskop” o bogatoj istoriji podmornica na Istočnom Jadranu, u Zbirci pomorskog nasljeđa. Pravi doživljaj Crne Gore biće priređen drugog dana Sajma u konceptualnoj radnji AM/PM, uz nastup gitarskog dua Bulatović – Nikčević, poznate melodije iz Crne Gore i degustaciju domaćih proizvoda i medovače.

Jahting klub Porto Montenegro od 2. do 4. maja organizuje jedriličarski Match race nove flote Blue26 jedrilica. Takmičenja počinju svakog dana u 11 časova i odvijaće se u atraktivnom akvatorijumu Bokokotorskog zaliva. U petak, 3. maja dodjeljivaće se nagrada - Najljepši brod Sajma u organizaciji Nautičkog Magazina.

Takmičenje u jednom od najpopularnijih novih vodenih sportova u svijetu, Stand-Up Paddle (SUP) održaće se četvrtog dana manifestacije, 4. maja u 11 časova. Za vrijeme trajanja NAUTIC SHOW-a, barovi, restorani, bazen i sportski klubovi otvoriće svoja vrata učesnicima i posjetiocima, što sve zajedno čini dobru najavu još jednog u nizu uspješnih izdanja ove prestižne nautičke priredbe.

Radno vrijeme 31. NAUTIC SHOW-a za posjetioce je svakog dana od 1. do 5. maja od 10. do 19. časova. Cijena ulaznica je 2 eura.

 

 

Portal Analitika