Kultura

Koncert nekonvencionalnog dua Smaldon - Ajrons kao uvod u 4. UnderhillFest

2904Underhill
K
oncert američkih muzičara Mike Blua Smaldona i Ejse Ajronsa koji će večeras biti priređen u bašti podgoričkog kafea Soul II Soul najaviće ovogodišnji 4. Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma UnderhillFest.

Koncert nekonvencionalnog dua Smaldon - Ajrons kao uvod u 4. UnderhillFest
Portal AnalitikaIzvor

Jedini događaj u Crnoj Gori koji ljubiteljima dokumentaraca pruža priliku da pogledaju najnovija ostvarenja i razgovaraju s nekim od najpoznatijih autora ovog žanra, biće održan od 30. maja do 8. juna. Osim Podgorice, program će prvi put biti realizovan i na Cetinju, tokom dvodnevnog programa koji će takođe početi pretposljednjeg dana maja.

2904UnderhillFest2012- Četvrti UnderhillFest počeće 30. maja u Crnogorskom narodom pozorištu projekcijom muzičkog dokumentraca „Karsu“,  u režiji Mercedes Stalenhef, a zatim će biti upriličen koncert mlade kantautorke Karsu Donmez, koju zovu holandskom Norom Džons. Festival će biti zatvoren koncertom kultne novosadske grupe „Obojeni program“ 8. juna na Stadionu malih sportova u Podgorici – najavio je PR manifestacije, Miroslav Minić.

On je podsjetio da će i na ovogodišnjem UnderhillFestu filmovi biti podijeljeni na međunarodnu, regionalnu i vantakmičarsku selekciju. Program ovog festivala na otvorenom biće priređen na više lokacija širom Podgorice – u CNP-u, na Stadionu malih sportova, parkingu garaže između ulica Vuka Karadžića i Novaka Miloševa, i u  kafe baru Soul II Soul.

2904micaasaMika Smaldon je gitarista, pjevač i tekstopisac iz Amerike. Sredinom devedesetih godina prošlog vijeka osnovao je pank bend „The Pinkerton Thugs“, ali se zatim posvetio solo karijeri. Njegova muzika inspirisana je kantri bluzom i novim folkom. Objavio je pet albuma, a posljednji „The Ring of the Rise“ upravo će promovisati u Podgorici. Ejsa Ajrons je američka folk legenda, iza koga su dva samostalna albuma. Nastup u Podgorici dio je njihove treće zajednnička evropske turneje.

Karte za koncert su dva eura, a sponzor je podgorička firma „Montecco“.

Foto: labastida.cat

Portal Analitika