Zabava

Džoni Roten: Voli ljude, preziri političare

2804dzon
J
edan od osnivača grupe Sex pistols Džon Lajdon (57), poznatiji kao Džoni Roten, izjavio je da i danas važe poruke pank pokreta "budi slobodan, voli ljude, brini o siromašnima i onima kojima je pomoć potrebna, ne pravi sebi neprijatelja od ljudi, ali preziri političare, institucije i vlade".

Džoni Roten: Voli ljude, preziri političare
Portal AnalitikaIzvor

"Ja sam nastavak (panka). Ja sam kralj panka i šta god da kažem, to se računa", rekao je Lajdon u intervjuu beogradskim Večernjim novostima.

Upitan zašto se pank smatra "posljednjom najvećom pobunom", on je odgovorio da je to zato što je pank bio živ i nije prihvatao zakon i naređenja muzičara.

"To je bila konstantna promjena koja se adaptirala u okruženje. I vidjela dobro u drugim ljudima. Pank je prihvatao sve otvorene umove. Postoje i oni koji pank smatraju klišeom zbog garderobe, ali ja nisam jedan od njih. Da sam htio da se pridružim armiji, uradio bih to. Oni svakako imaju bolje uniforme", rekao je Lajdon.

Lajdon, koji se žestoko protivio politici nedavno umrle britanske premijerke Margaret Tačer, rekao je da mu nijesu jasni oni koji su "slavili" njenu smrt. "Mrzio sam njenu politiku, ali to ne znači da sam mrzio i nju, kao ljudsko biće. Bila je apsolutno protiv svega za šta sam se borio. Ali, mi i dalje nedostaje. Jer, više volim ljude od politike", rekao je Lajdon.

foto: huffingtonpost.co.uk

Portal Analitika