Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • RADUNOVIĆ: Upoznali smo Kukana sa aferom "Snimak" i izbornom krađom, sjednici parlamenta nećemo prisustvovati

RADUNOVIĆ: Upoznali smo Kukana sa aferom "Snimak" i izbornom krađom, sjednici parlamenta nećemo prisustvovati

1203radunovicok
P
oslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović kazao je gostujući na TV Vijesti da je Front danas tokom razgovara sa evropskim poslanikom Eduardom Kukanom predočio stavove i neke dokaze u vezi sa navodnom izbornom krađom. Takođe, Poslanici DF-a su ga obavijestili da neće prisustvovati sjednici parlamenta.

RADUNOVIĆ: Upoznali smo Kukana sa aferom "Snimak" i izbornom krađom, sjednici parlamenta nećemo prisustvovati
Portal AnalitikaIzvor

- Obavijestili smo Kukana da sjutra nećemo prisustvovati zajedničkom zasijedanju odbora parlementa Crne Gore i Evropskog parlamenta, zato što poslanici DF-a ne prisustvuju bilo kakvim aktivnostima koje sprovodi parlament, izjavio je Radunović.

On je rekao da su Kukana upoznali sa stavovima, sa aferom "Snimak" i navodnoj izbornoj krađi.

- Mi smo iskoristili sve mogućnosti koje nam pruža zakon, dokazali na najbolji mogući način neregularnost izbora, međutim, institucije su ostale gluve i slijepe. Mi smo danas Kukanu predočili dio dokaza kao i rekli mu da ostajemo posvećeni EU integracijama, samo što mi želimo da evropske standarde, do kojih svi držimo, počnu i da se implementiraju u Crnoj Gori, istakao je Radunović.

Poslanik DF-a je dodao da očekuju da se izvrši "blagi pritisak evropskih zvaničnika na ljude u Crnoj Goru koji sprovode ovakve odluke".

- Nijesu procesuirali učesnike afere "Snimak", iako je to od njih traženo iz Brisela i to smo rekli Kukanu, kazao je Radunović.

Na pitanje novinara kakav odgovor su dobili od Kukana, Radunović je kazao da on stiče sliku "o pravom stanju u Crnoj Gori".

- Izrazio je razumjevanje za naš odnos i on je rekao da ne može da podrži bojkot parlamenta, što bi naravno bilo neočekivano, a mi smo mu objasnili naše razloge, govoreći da ne mogu na drugi način izvršiti pritisak na vladajuću koaliciju, dodao je Radunović.

On je kazao da očekuje da ,nakon isteka roka od 10 dana, SNP i Pozitivna se sastanu sa predstanivicma Fronta kako bi vidjeli "koji način da izdejstvuju ono što su obećali građanima na protestu".

Prema njegovim riječima, DF će se vratitit u parlament kad se krene u rješavanje zahtjeva sa protesta.

Portal Analitika