Region

Vućić: Referendum samo o sporazumu

vucic
R
eferendumsko pitanje može biti "da li ste za briselski sporazum ili ne", a nikako ne može biti “da li Kosovo treba da ostane u Srbiji“, kaže Aleksandar Vučić.

Vućić: Referendum samo o sporazumu
Portal AnalitikaIzvor

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je u emisiji "Stav Srbije" na TV Prva podsjetio da je Srbima sa sjevera ponuđeno da se održi referendum, ali da oni, u slučaju da većina podrži sporazum, moraju da ga prihvate i da učestvuju u njegovoj primjeni.

"Rekao sam Srbima sa Kosova - idemo na referendum, postavljamo najteže pitanje za nas, ali nemojte da se igrate sa tim da nam govorite da pitanje treba da bude - da li Kosovo treba da bude u Srbiji ili ne. Ko će na to da kaže ne?", rekao je Vučić.

On je rekao da u slučaju da sporazum na referendumu ne dobije podršku ne bi ostao na vlasti. "Ako odgvor na referendumu bude negativan, to znači da nema više vlade", zaključio je Vučić.

Aktuelna vlast se "sklanja i dolazi u istoriju", jer odsustvo podrške sporazumu značilo bi uskraćivanje podrške politici aktuelne vlasti, a u tom slučaju pitanje nije da li će biti novih izbora, već bi, kako je precizirao, poslije toga bilo besmisleno da ljudi koji su vodili takvu politiku vladaju.

Upitan da li očekuje da će Srbi sa sjevera Kosova pristati na dogovor o referendumu, on je rekao: "Takvom odgovoru se nadam u utorak, a plašim se da ga neće biti". (B92)

 

Portal Analitika