Fudbal

Arsenal vraća Fabregasa!?

FabregasLiberal
K
ao još jedna transfer bomba ljeta, od danas se pominje i Sesk Fabregas i njegov potencijalni povratak u Arsenal.

Arsenal vraća Fabregasa!?
Portal AnalitikaIzvor

Kapiten i fudbaler oko koga se okretala i zasnivala čitava igra Arsenala, Sesk Fabregas, nije mogao da odoli pozivu matičnog kluba, 2011. godine je za 35 miliona funti otišao kući, u Barselonu.

Iako je svojim igrama u dresu katalonskog tima ispunjavao svoje obaveze i zadatke, Fabregas nije uspio da se nametne kao ključno pojačanje ekipi Barselone.

Da Tito Vilanova ne računa pretjerano ozbiljno na svog fudbalera pokazuje i činjenica da je Španac izostavljen iz tima za meč polufinala Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena.

Fabregas brine za svoje mjesto u reprezentaciji Španije koje bi moglo da mu bude ugroženo nedostatkom minutaže u katalonskom timu.

Iako ga ugovor sa Barselonom veže do 2016. godine, Sesk Fabregas je podgrijao spekulacije o eventualnom povratku u Arsenal činjenicom da je u potrazi za kućom u prijestonici Engleske. Razlog za povratkom u Englesku je i rođenje ćerke Lie, koju Sesk i njegova supruga žele da odgajaju na ostrvu, piše engleska štampa.

Arsenal bi vraćanjem svog nekadašnjeg kapitena definitivno povratio poljuljano povjerenje navijača, zasigurno da Venger neće propuštiti da vrati fudbalera koga za koga ima samo riječi hvale, ukoliko se za to ukaže prilika.

Po određenim spekulacijama, Arsenal i Barselona su u okviru transfera Seska Fabregasa, ugovorili i pravo preče kupovine, prema kome bi "Tobdžije" i definitivno imale prednost u odnosu na druge kupce.

Inače, izvori bliski Barseloni na koje se pozivaju engleski mediji tvrde da bi Katalonci bili voljni da se odreknu usluga svog fudbalera za odgovarajuću sumu.

Portal Analitika