Ostalo

Premeru i Marton najbolji u Draževini

ASCGLogo
H
rvat Marin Premeru i Mađarica Anita Marton pobjednici su međunarodnog bacačkog mitinga u podgoričkom selu Draževina.

Premeru i Marton najbolji u Draževini
Portal AnalitikaIzvor

Član Atletskog kluba Dinamo iz Zrinjevca pobijedio je rezultatom 20 metara i 59 centimetara i postavio novi rekord mitinga. Premeru je tim rezultatom ispunio B normu za Svjetsko prvenstvo u Moskvi.

Drugo mjesto pripalo je prošlogodišnjem pobjedniku Hamzi Aliću iz Bosne i Hercegovine sa rezultatom 19,77 metara. Na trećem mjestu završio je dosadašnji rekorder mitinga, Milan Jovanović iz beogradskog Partizana, hicem od 18,34 metra.

Marton, koja je i prošle godine bila najbolja u konkurenciji seniorki, trijumfovala je rezultatom 18,18 metara. Ona je prošle godine postavila rekord mitinga (18,48).

Trijumfovala je ispred Ukrajinke Viktorije Kločko (14,91) i Dijane Šefčić iz subotičkog Spartaka (14,66). Članica mojkovačke Tare, Kristina Rakočević, postavila je novi pionirski rekord Crne Gore sa rezultatom 15,62 metra.

U konkurenciji cicibana pobijedio je Filip Čavić iz Podgorice (9,85), najbolji veteran bio je Ukrajinac Maksim Ostrovski (13,06), a pionir Dragiša Đuković iz Podgorice (10,47).

U konkurenciji mlađih juniora pobijedili su Hrvat Martin Marković (20,49) i Mađarica Dženifer Terek (12,68), a kod juniora član Draževine, Tomaš Đurović (19,42) i Kristina Rakočević (12,31).

Miting u Draževini, koji je održan šesti put, okupio je oko 30 takmičara iz Ukrajine, Srbije, BiH, Hrvatske, Mađarske i Crne Gore.

Takmičenje je otvorila predsjednik počasnog organizacionog odbora mitinga, ambasadorka Ukrajine u Crnoj Gori Oksana Sljusarenko. Prisustvovali su i legendarni bacač kugle Ivan Ivančic iz Hrvatske, balkanski rekorder u bacanju kugle Dragan Perić, kao i predsjednik Atletzskog saveza Milorad Vuletić.

Portal Analitika