Politika

Vuksanović Đorđeviću: Argumentuj optužbe ili demantuj jednog od nas

2804vuksanovic
P
redsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović pozvao je savjetnika predsjednika Demokratske stranke Dragana Đilasa, Mlađana Đorđevića da iznese dokaze za svoje tvrdnje da je Vuksanović ''jedan od saradnika stranih bezbjednosnih službi, konkretno Crne Gore'' i da ''radi na štetu Srba i Republike Srbije''.

Vuksanović Đorđeviću: Argumentuj optužbe ili demantuj jednog od nas
Portal AnalitikaIzvor

Vuksanović se Đorđeviću, nekadašnjem savjetniku bivšeg predsjednika Srbije Borisa Tadića i njegovom emisaru za Crnu Goru, obratio pismom, koje je radio Antena M imala na uvid.

Naime, Vuksanović je, na poziv Skupštinskog Odbora za Srbe u regionu i Kancelarije za dijasporu i Srbe u regionu, u februaru učestvovao na Parlamentarnom saslušanju u Skupštini Republike Srbije, na temu „Politička i druga prava Srba u regionu“. Tamo mu je, kako navodi u pismu, predsjednik Skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Aleksandar Čotrić saopštio kako ga je Đorđević upozorio da je neprihvatljivo da Vuksanović prisustvuje tom skupu, jer je ''jedan od saradnika stranih bezbjednosnih službi, konkretno Crne Gore'' i ''radi na štetu Srba i Republike Srbije''.

Vuksanović je pozvao Đorđevića da te tvrdnje agrumentuje činjenicama, pozivajući ga da u narednih 60 dana „prikupi sve podatke o njegovom kretanju i učešću u inkriminisanim radnjama“

- Kao dokaz Vašoj tvrdnji zahtijevam da objavite svaku moju izjavu ili saopštenje organizacije na čijem se čelu nalazim, dokaz o javnom ili tajnom sastajanju sa osobama za koje bi moglo biti sumnjivo da su saučesnici u navedenim radnjama, javne ili tajne telefonske, audio i video snimke i druge dokaze koji nedvosmisleno svjedoče o mom učešću u tom prljavom poslu, zbog čega me Vi nepravedno, bez imalo stida, lažno optužujete'', navodi se u pismu Vuksanovića Đorđeviću, prenosi Antena M.

Vuksanović dalje piše da nikada nije bio niti će biti neprijatelj Srbije, ali ni Crne Gore.

- Motive u vašem izmišljenom i sračunatom potkazivanju pronalazim jedino u Vašoj gubitničkoj poziciji i saznanju da jedino kod Srpskog nacionalnog savjeta nijeste mogli kupiti podršku za Vašu sumnjivu misiju u Crnoj Gori i mahanje žutim zastavicama izdaje. Nikada nisam bio i nikada neću biti neprijatelj Republike Srbije ali ni Crne Gore, napisao je predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta.

Vuksanović dalje navodi da se „neumorno i pored brojnih podmetanja, skoro 15 godina zalaže za afirmaciju i opstanak Srba na ovom prostoru“.

- Zbog toga me je potreslo neargumentovano svjedočenje funkcionera iz nekad prve linije vlasti, od kojeg tražim da javno iznese ubjedljive dokaze za svoje tvrdnje, ili da se javno izvini gospodinu Čotriću i meni lično'', objasnio je Vuksanović.

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta, na kraju pisma navodi da u narednih 60 dana Mlađan Đorđević „ima dovoljno vremena da prikupi podatke iz raznih arhiva i dosijea“ na osnovu kojih će demantovati ili jednog ili drugog.

- Ukoliko se, međutim, u predviđenom roku ne oglasite, smatraću Vas lažovom i mrskim ološem i misliću još gore o Vama i ljudima iz Vašeg okruženja, nego u ovom trenutku dok Vam pišem. I to nije sve, u meni ćete imati neprijatelja do zadnjeg trenutka u životu, zaključio je Vuksanović, navodi Antena M.

Portal Analitika