Politika

MILOŠEVIĆ: Demokratski front bojkotuje realnost

tarzanvijest
Politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević ocijenio je u izjavi za Portal Analitika da je odluka poslanika Demokratskog fronta da bojkotuju za sjutra zakazanu sjednicu Skupštine Crne Gore, posvećenu premijerskom satu i sjednicu Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje - bojkotovanje realnosti.

MILOŠEVIĆ: Demokratski front bojkotuje realnost
Portal AnalitikaIzvor

- Ono što je dobro jeste da će sjednici prisustvovati poslanici Pozitivne i SNP-a. Od svih mogućih političkih sredstava Demokratski front je izabrao onaj najgori a to je bojkot.To nije samo pitanje bojkota institucija protiv koga su svi u Evropskoj uniji već i bojkot realnosti. A realnost je izborni rezultat koji je prihvaćen i uvažen od visokih predstavnika međunarodne zajednice i OEBS-a, kazao je Milošević za Portal Analitika, komentarišući odluku Demokratskog fronta o bojkotu rada parlamenta.

Milošević je dodao da ''dok su čestitke za izborni rezultat stigle iz Brisela, Bosne, Turske, Rusije, Njemačke, Italije i ostalih, poslanici Demokratskog fronta najavljuju bojkot dijaloga koji je neophodan u svakom demokratskom društvu''.

- Mislim da je upravo parlament mjesto gdje treba da se razgovara o svim problemima. Onaj koji neće da razgovara ili nema što da kaže ili neće drugoga da sluša osim samog sebe, rekao je Milošević koji je istovremeno pozvao sve političke stranke na dijalog.

- Samo dijalog miože da doprinese bržem napretku Crne Gore, razvoju njenih institucija i ubrzanju NATO i evropskih integracija. Odbijanjem da učestvuje u dijalogu DF će sam sebe izolovati, jer su to politički stavovi koji su protiv Crne Gore i Evropske unije, ocijenio je Milošević.

Milošević je odbacio optužbe iz Fronta da premijer i predsjednik DPS-a Milo Đukanović ''duboko prezire parlament''.

- Predsjednik Đukanović je svakog mjeseca prisutan u parlamentu, odgovara na sva pitanja koja su predmet interesovanja pozicije i opozicije. Istovremeno, Đukanović i svi rukovodioci DPS-a su spremni da se odazovu svim tijelima parlamenta kad god budu pozvani i da diskutuju na svaku temu. I na temu izbornog procesa i inskonstruisane afere Snimak i bilo koje teme koja je od interesa za građane Crne Gore, zaključio je Milošević.

 

 

Portal Analitika