Društvo

Pogledajte atmosferu sa Karnevala u Budvi: Učestvovale 34 grupe iz zemlje i regiona

28-budvakar
U
Budvi je juče bilo posebno živo zbog Budvanskog karnevala na kome su učestvovale čak 34 grupe iz Crne Gore i regiona. Direktorica Turističke organizacije grada Jelena Rađenović kazala je da je jedna od najljepših manifestacija u Budvi upravo Karneval i da je ove godine osmišljen trodnevni program kako bi domaći i gosti uživali u fešti

Pogledajte atmosferu sa Karnevala u Budvi: Učestvovale 34 grupe iz zemlje i regiona
Portal AnalitikaIzvor

Tri dana raznovrsnog programa najavio je u petak veče Abrum, i koncert Piva džez orkestra sa Šuletom Jovovićem. Glavni dan Karnevala, subota, protekao je u velikom okupljanju, povorci koja ima čak 34 grupe iz Crne Gore i regiona, i zaista je naišao na oduševljenje okupljnih, kazala je Rađenović.

Nikola Vukčević zvani Niko krpa, kako je kazao, kapo je od Karnevala punih 11 godiona i uživa u fešti.

"Tu sam svih ovih godina i biću do kraja mog života. Suđeno mi je da osnujem Karneval, da u njemu učestvijem i da na njemu završim", kazao je kapo Karnevala.

Glumac Mima Karadžić, iznoseći utiske sa fešte, rekao je da je karnevalski dan posebno lijep i izuzetno značajan za Budvu.

„Mi sjedimo pored šanka i gledamo sve te zanimljive maske, ljude. Ali ne samo to, jer pored same povorke na Karnevalu se dešava i mnogo drugih propratnih programa. Tu je i promocija crnogorskih vina, ovdje je Zenta vinarije Vučinić, vino Vukmanovića, vino Bogdan...Sve su to dobra vina i dobre rakije. Posebno su interesantne one od nara i kivija vinarije Mašanović, koje prvi put probam, kazao je Karadžić govoreći o Vinskom kutku Karnevala.

foto: budvanskikarneval.blogspot.com

 

Portal Analitika