Abiznis

Rudari prenoćili u jami: Traže sedam zarada i pokretanje proizvodnje

2804boksitiok
R
adnici nikšićkih rudnika Boksita drugu noć su proveli u jami Biočki stan i saopštili su da neće izaći dok ne dobiju svih sedam zaostalih zarada i ne bude pokrenuta proizvodnja, piše danas dnevna štampa.

Rudari prenoćili u jami: Traže sedam zarada i pokretanje proizvodnje
Portal AnalitikaIzvor

Kako pišu Vijesti, rudari sada umjesto 320 hiljada eura od Vlade traže blizu 2 miliona eura, koliko je potrebno za isplatu sedam zarada i pokretanje proizvodnje.

Predstavnici zatvorenih radnika i samostalnog Sindikata Ratko Bašović i Dragan Dubljević kazali su novinarima da su uslovi u jamu veoma loši i da ne postoje ni najminimalniji uslovi za boravak.

- U jami se nalazi dvadesetak radnika. Vlaga je ogromna, a proteklu noć nijesmo imali čak ni podmetače ni vreće. Jama je zatvorena nekoliko godina što dovoljno kazuje u kakvim uslovima boravimo, kazali su Bašović i Dubljević nakon izlaska iz jame ispred rampe upravne zgrade na Seocima, piše Pobjeda.

Predstavnik Sektora tunelogradnje Miloš Jokić, rekao je da je neshvatljivo zbog čega Vlada nije odobrila rudniku pozajmicu od 320 hiljada eura i to u trenutku kada je jedan ugovor o prodaji rude već potpisan, a očekuju se i novi poslovi.

Predsjednik Samostalnog sindikata Borisav Bojanović istakao je da su se zbog neozbiljnosti i pogrešnih odluka Vlade radnici boksita opredijelili na ovaj potez.

Ispred rampe upravne zgrade koju čuva privatno obezbjeđenje okupilo se oko 100 radnika koji su došli da podrže kolege u jami, a najavljen je ulazak i još rudara.

foto: rtcg.me

Portal Analitika