Društvo

Sjutra komemorativna sjednica povodom smrti dr Dragiše Boričića

2704Boricic
D
ragiša Boričič
, potpredsjednik za ekonomska pitanja i jedan od osnivača Unije poslodavaca Crne Gore, preminuo je juče u Podgorici.

Sjutra komemorativna sjednica povodom smrti dr Dragiše Boričića
Portal AnalitikaIzvor

UPCG će sjutra u 9 časova organizovati Komemorativnu sjednicu na Fakultetu za državne i evropske studije u Podgorici,.

Prof. dr Dragiša Boričič rođen je 25. juna 1955. godine u Lijevoj Rijeci. Školovao se u Podgorici, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a zatim diplomirao, magistrirao i doktorirao na Ekonomskom fakultetu.

Bio je jedan od osnivača UPCG, a funkciju njenog potpredsjednika za ekonomska pitanja obavljao je od 2004. godine. U svojstvu potpredsjednika UPCG, dr Boričić bio je član Socijalnog savjeta Crne Gore, Nacionalnog savjeta za održivi razvoj i Radne grupe za pripremu pregovora o pristupanju EU za Poglavlje 25 - Nauka i istraživanje. Bio je član Upravnog odbora Fonda PIO i Borda direktora HTP “Ulcinjska rivijera”, radio je kao sudski vještak ekonomsko-finansijske struke, obavljao poslove finansijskog direktora i vodećeg projektanta u Zavodu za istraživanje i razvoj u Podgorici, Zavodu za zapošljavanje Crne Gore, a 1991. u Podgorici je osnovao Agenciju za istraživačko-razvojne i finansijske usluge „Connecting“ čiji je bio vlasnik i direktor.

U svojstvu redovnog i gostujućeg predavača, bio je angažovan na Fakultetu za poslovni menadžment u Baru, Ekonomskom fakultetu i Fakultetu informacionih tehnologija Univerziteta „Mediteran“, Poslovnoj školi Ekonomskog fakulteta UCG, kao i na Institutu računovođa i revizora u Podgorici.

Bio je osnivač i predsjednik Crnogorskog društva za donaciju tkiva i organa „Donor“.

Portal Analitika