Fudbal

Primera: Četiri gola i remi Bilbaoa i Barse

PrimeraLogo1
F
udbaleri Ateltik Bilbaa i Barselone podijelili su bodove (2:2) u drugom subotnjem meču 33. kola španske Primere.

Primera: Četiri gola i remi Bilbaoa i Barse
Portal AnalitikaIzvor

Atletik je ovim bodom dodatno umakao od timova koji se nalaze u zoni ispadanja, dok je Barselona i dalje ubjedljivo na prvom mjestu. U jedinom današnjem meču Selta je pobijedila Levante, dok su su Rajo Valjekano i Osasuna u petak remizirali 2:2.

Trener Tito Vilanova ponovo je odmarao glavne igrače zbog revanša Lige šampiona, pa su se pored Mesija na klupi našli i Inijesta i David Vilja. Bilbao je to iskoristio i na poluvreme otišao sa golom prednosti, strijelac je bio Susaeta a asistent Aduric. Mesi je u igu ušao u 59. minutu i za 10 minuta golom i asistencijom donio preokret Kataloncima. Strijelac je bio Sančez.

Ipak, u 89. minutu poslije jednog centaršuta i odbitka, lopta se odbila do Erere koji je sa nekih 12 metara šutirao iz prve i savladao Valdesa.

Katalonci su ovim remijem propustili priliku da dođu na korak od titule, prije madridskog derbija koji je počeo u 20 časova. Od 22 časa igraju Saragosa i Maljorka.

U neđelju su na programu ostali mečevi, a sastaju se Espanjol – Granada, Malaga – Hetafe, Valjadolid – Sevilja i Sosijedad – Valensija. Kolo zatvaraju Betis i Deportivo utakmicom u poneđeljak.

Portal Analitika