Politika

MK: Kankaraš nije primljena zbog propusta pri raspisivanju konkursa

2704minkul
B
osiljka Kankaraš
nije izabrana sa Liste za izbor kandidata, jer je prilikom raspisivanja oglasa izostao jedan od uslova koji je predviđen Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva kulture, pa je oglas ponovljen, ističu iz pomenutog ministarstva.

MK: Kankaraš nije primljena zbog propusta pri raspisivanju konkursa
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, iz ministarstva reaguju na današnje navode Pozitivne Crne Gore „da Ministarstvo kulture diskriminiše pri zapošljavanju“. Oni podsjećaju da se u Ministarstvu kulture zapošljavanje vrši na osnovu javnog oglasa, koji po Zakonu o državnim službenicima i namještenicima, raspisuje Uprava za kadrove. Takođe dodaju da je za njihove potrebe Uprava 14. februara 2011. raspisala javni oglas za radno mjesto Samostalni savjetnik I za književnost, prevodilaštvo i izadavčku djelatnost, na koji se javila Bosiljka Kankaraš i našla na Listi za izbor kandidata.

- Bosiljka Kankaraš nije izabrana sa Liste za izbor kandidata, jer je prilikom raspisivanja oglasa izostao jedan od uslova koji je predviđen Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva kulture: provjera jednog stranog jezika, što je i potvrđeno od strane Komisije za žalbe Upravnog suda, kao i od strane Upravnog inspektora, jer je Bosiljka Kankaraš nakon obavještenja od strane Uprave za kadrove uložila žalbu Komisji za žalbe. Kako je došlo do propusta prilikom raspisivanja oglasa, Uprava za kadrove je za potrebe Ministarstva kulture ponovila javni oglas za radno mjesto Samostalnog savjetnika I za književnost, prevodilaštvo i izadavačku djelatnost dana 19. novembra 2011. godine, na koji nije bilo prijavljenih kandidata – zaključuju iz Ministarstva kulture.

Portal Analitika