Politika

Jasavić: Pozitivna ima još dokaza o aferi "Snimak"

0904azraok
I
skustvo tri kandidatkinje, potvrđuje da na javnim oglasama, koje raspisuje Uprava za kadrove ne prolazi kandidati, koji imaju bolji rezulatat, već koji daju glas za vladajuću partiju, kažala je na press konferenciji potpredsjednica te partije Azra Jasavić.

Jasavić: Pozitivna ima još dokaza o aferi "Snimak"
Portal AnalitikaIzvor

Kako javlja radio Antena M, jedna od kandidatkinja, koja je navodno prošla golgotu, konkretno tražeći mjesto u u Minstarstvu kulture je i filolog Bosiljka Kankraš.

- Konkurisala sam za mjesto savjetnika za izdavačku djelatnosti i prevodliaštvo prije dvije godine, bila sam jedini kandidat, ispunila sam sve uslove konkursa, položila sam test i nijesam primljena, ministru se nijesam svidjela, kazala je na pres konferenciji Kankraš.

To je samo, ističe Jasavić još jedna potvrda da DPS nije sposoban da omogući građanima život dostojan čovjeka, "već stvara podjele na gradjane prvog i drugog reda, umjesto države jednakih šansi za sve".

Smatra da DPS treba da se zapita da li se takvom diskriminatornom politikom može ponuditi perspektiva crnogorskim građanima.

- Sve ostale građane, koje imaju slično iskustvo da Pozitivnoj dostave dokaze, a sasvim sigurno je ogroman broj takvih, da bi te dokaze dostavili tužiocu, istakla je Jasavić.

Jasavić je ubijeđena da će se opasnoj diskriminaciji stati na put.

- Ova krivična prijava predstavlja sasvim je to sigurno, početak kraja diskriminacije koju ova vlast vrši nad građanima. To je pravna bitka koju će dobiti Crna Gora, dodala je Jasavić.

Inače, Pozitivna je 5. aprila podnijela krivičmu prijavu protiv DPS i njenog lidera Mila Đukanovića zbog navodnih povreda ravnopravnosti u zapošljavanju i zloupotreba u predizborne svrhe.

Portal Analitika