Društvo

ECrna Gora te treba!

274ecg
E
Republik је društvena strateška igra koju je proizvela kompanija eRepublik Labs i koja je besplatno dostupna putem interneta. Radnja je smještena u izmišljenom svijetu, gdje su igrači koji se nazivaju građaniuključeni u lokalne ili nacionalne partije, ekonomiju, posao, kao i ratovanje protiv drugih država.

ECrna Gora te treba!
Portal AnalitikaIzvor

U ovoj igri trenutno postoji 70 zemalja, a mjesto na mapi zauzela je i Crna Gora. Naša zajednica je mala i broji svega 500 igrača, od kojih je 150 aktivno. Vojnici su raspoređeni u pet vojnih jedinica, od kojih je jedna (''Đetići'') državna i u njoj se obučavaju novi igrači.

Kada je riječ o spoljnoj politici, važno je istaći da je eCrna Gora članica TWO (The World is Ours) saveza kojeg čini 12 zemalja od kojih su neke (Srbija, Poljska, Španija i Mađarska) najmoćnije i najbogatije države e-svijeta.

Prva crnogorska kolonija

Igrači koji predstavljaju Crnu Goru su, kažu da je ECrna Gora vodila brojne i iscrpljujuće ratove protiv zemalja koje su znatno bogatije i koje imaju nekoliko puta više igrača, i u tim ratovima stekla je veliki ugled i poštovanje u e-svijetu.

“ECrna Gora je do sada imala nekoliko uspješnih osvajanja na Balkanu i pod okupacijom je držala eBiH, eAlbaniju i dio italijanskih teritorija. Danas, međutim, ta slika je drugačija. Usljed malog broja igrača, eCrna Gora je izgubila gore pomenute regije i dugo je vodila ratove za opstanak na Balkanu. Sada su ipak, naše originalne teritorije bezbjedne, a štiti ih susjedna eSrbija, ujedno naš najveći saveznik. Tu okolnost iskoristili smo za oporavljanje ekonomije oslabljene prethodnim ratovima i za prikupljanje sredstava za vazdušni napad. Tako smo prije 30 dana napali i osvojili oblast Sarawak u Maleziji i sada imamo prvu koloniju”, kažu za naš portal igrači ERepublik.

Ističu da im je potrebno što više igrača da bi sačuvali postojeće teritorije i osvajali nove.
“Stoga te pozivamo da nam se pridružiš i da budeš među onima koji će ispisati nove stranice e-crnogorske istorije!”, navode učesnici ove igre.

Izvor: rtcg.me

Portal Analitika