Društvo

Tri poslanika DF imaju 17 stanova, poslanici DPS-a uglavnom po dva

274pg
Poslanici Kalezić (7), Lekić i Bulajić (5) imaju najviše stanova, dok poslanici DPS-a uglavnom imaju po dva.Poslanica Demokratskog fronta Jelisava Kalezić ima pet stanova i dvi­je kuće, dok 19 poslanika crnogorskog parlamenta tvrdi da nema ni­kakvih nepokretnosti. Prema podacima Komisije za utvrđivanje kon­flikta interesa, najveći broj poslanika ima prijavljeno tri ili dva stambe­na prostora. U broju stanova prednjače poslanici Demokratskog fronta pišu DN.

Tri poslanika DF imaju 17 stanova, poslanici DPS-a uglavnom po dva
Portal AnalitikaIzvor

Iako su bili u obavezi da svo­je imovinske kartone dostave na uvid javnosti, većina poslanika crnogorskog parlamenta to nije učinila. Prema podacima, objavljenim na sajtu Komisije za utvr­đivanje konflikta interesa, najveći broj prijavljenih stambenih obje­kata ima poslanica Demokratskog fronta Jelisava Kalezić, i to pet stanova i dvije kuće.

Lider Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić, nalazi se na dru­gom mjestu po broju prijavljenih stambenih jedinica, tri stana i dvi­je kuće. On posjeduje stan u Rimu od 86 kvadrata, te stanove u Podgorici i Baru od 98 i 68 kvadrata. Takođe, u imovinskom kartonu se na­vodi da posjeduje i kuće u Crmnici i na Žabljaku. Tri stana i dvije kuće ima i poslanik DF Strahinja Bulajić, dva u Nikšiću od po 73 i 64 kvadrata i jedan u Beogradu od 35 kvadrata. Bulajić ima i dvije kuće u Vilusima. Prema podacima sa sajta Komisije za utvrđivanje konflik­ta interesa, poslanik Socijaldemo­kratske partije Crne Gore (SDP) Borislav Banović ima tri stana i ku­ću. Dva stana u Podgorici od po 90 i 50 kvadrata, kuću od 56 kvadra­ta u Luštici i stan na Cetinju od 64 kvadrata.

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Zoran Vukčević ima prijavljene četiri stambene je­dinice. Vukčević posjeduje dva sta­na u Podgorici, stan u Budvi i kuću u Lješanskoj nahiji.

Najveći broj poslanika, ima prijavljeno tri ili dva stambena prostora.

Poslanik DPS Tarzan Milošević, ima tri stambene jedinice u Bijelom Polju od po 275,160 i 825 kvadrata. Velike stambene objekte ima i poslanik Pozitivne Crne Go­re (PCG) Zoran Miljanić, koji je prijavio da pored stana od 75 kva­drata u glavnom gradu, posjeduje i stambenu zgradu od 580 kvadra­ta i stambeni objekat u Sutomoru veličine 250 kvadrata.

Poslanik Demokratskog fron­ta Slaven Radunović Komisiji za utvrđivanje konflikta interesa prijavio je da posjeduje tri stana u Podgorici od 200, 67 i 94 kvadra­ta. Po tri stambene jedinice prijavila su još dva poslanika DPS, Šefkija Murić, Srđa Popović, posla­nik SDP RifatRastoder, jedini po­slanik Liberalne partije Crne Gore (LPCG) Andrija Popović, predsjed­nik Nove srpske demokratije An­drija Mandić, te poslanik Socija­lističke narodne partije (SNP) Milorad Bakić.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić (SDP), posjedu­je stan u Podgorici od 127 kvadra­ta i stan od 74 kvadrata. Mevludin Nuhodžić (DPS) sa stanom u glav­nom gradu od 71 kvadrat i kućom u Bijelom Polju veličine 120 kvadra­ta. Milutin Simović (DPS) prijavio je kuću u Podgorici od 214 kvadra­ta i brvnaru na Žabljaku od 85 kva­drata. Poslanici DPS-a Filip Vuković, Radivoje Lala Nikčević, Šaša Pešić, Luiđ Ljubo Škrelja, Obrad Mišo Stanišić, Zoran Srzentić, Husnija Šabović, Halil Duraković, i Branka Tanasijević, takođe su prijavili u imovinskom karto­nu da posjeduju po dva stambena prostora. I dva poslanika SDP, Izet Bralić i Džavid Šabović, prijavi­li su da posjeduju po dva stambe­na prostora. Iz DF-a, pet poslanika, Predrag Bulatović, Branko Radulović, Slaven Radunović, Veljko Vasiljević prijavilo je u imovin­skom kartonu po dva stana. Slijede Srđan Milić i Neven Gošović iz SNP-a, sa istim brojem stambenih jedinica. Poslanici PCG Azra Jasavić, Mladen Bojanić i Srđan Perić u imovinskom kartonu za 2013. godinu naveli su posjed od dva sta­na. Poslanik Demokratske partije (DP) Fatmir Gjeka takođe je prija­vio da posjeduje dvije stambene je­dinice, i to kuće od po 108 i 144 kva­drata u Ulcinju.

Da posjeduju samo jedan stam­beni prostor prijavili su poslanici Željko Šturanović, Predrag Sekulić, Miodrag Vuković, Slobo­dan Krušo Radović, Branko Čavor, Milorad Vuletić, Draginja Vuksanović, Rešid Adrović, Zorica Kovačević, Nada Drobnjak, Branka Bošnjak, Nebojša Medojević, Goran Danilović, Vladislav Bojović, Emilo Labudović, Milutin Đukanović, Aleksan­dar Damjanović, Zdenka Popo­vić, Velizar Kaluđerović, Obrad Gojković, Darko Pajović, Almer Kalač, Kemal Zoronjić i Ljerka Dragićević.

Međutim, šest poslanika DPS-a, dva SDP-a, šest DF-a, po dva SNP-a i PCG, i po jedan Bošnjačke stranke i Force nije prijavilo posjed nijednog stabenog objekta. Posla­nici: Mićo Orlandić, Zoran Jelić, Marta Šćepanović, Žana Filipović, Željko Aprcović, Damir Šehović, Radovan Obradović, Lji­ljana Đurašković, Milan Kneže­vić, Janko Vučinić, Koča Pavlović, Radovan Asanović, Novica Stanić, Snežana Jonica, Vasilije Lalošević, Dritan Abazović, Ana Ponoš, Suljo Mustafić, Genci Nimanbegu.

Portal Analitika