Svijet

Hoćemo i mi isti resor: Ovo je ministarka sporta Venecuele

alehandraprava
K
ada je nasljednik Uga Čaveza, Nikolas Maduro, otkrio ko su članovi vlade, među novim licima pažnju je momentalno privukla jedna mlada ministarka - Alehandra Benitez, koja je zadužena za resor sporta.

Hoćemo i mi isti resor: Ovo je ministarka sporta Venecuele
Portal AnalitikaIzvor

 

Venecuelanska reprezentativka u mačevanju, učesnica na tri izdanja Olimpijskih igara, priključila se drugim poznatim građanima Venecuele iz raznih profesija koji su se obnažili za humanitarnu akciju “El pais se desnuda” (Država se skida).

Nova šefica Ministarstva sporta Venecuele ima interesantnu radnu biografiju. Nema sumnje da je riječ o osobi koja se razumije u probleme sa kojima se suočavaju sportisti, jer je i sama godinama branila boje venecuelanske zastave među vrhunskim mačevaocima.

alehandramedalja
Na Olimpijskim igrama Alehandra Benitez učestvovala je u Atini 2004, Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine.

Po zanimanju je stomatolog, rođena u Karakasu prije 32 godine. Latinoamerički mediji nisu dangubili već su ubrzo po objavljivanju novog sastava vlade počeli da se utrkuju u isticanju ministarkine ljepote i proglašavanju atraktivne Venecuelanke najljepšom ženom u politici u svijetu.

"Od manekenke do ministarke" jedan je od najčešćih naslova, budući da je Alehandra, zahvaljujući sjajnoj figuri, zalazila i u manekenske vode, gde se nimalo nije stidela da pokaže telo. Naprotiv! Odluku da pozira oskudno odevena, Alehandra je obrazložila rečima: "Odeća može da sakrije mnogo toga. Međutim, kada si nag, to si ti!"

Portal Analitika