Politika

Vešović: U mašti opozicije i dalje prisutna Lekićeva pobjeda

1804caslavok
P
ortparol DPS-a Časlav Vešović saopštio je danas da je u mašti opozicije prisutna pobjeda predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića kao i da kod njih ima mjesta za „jedan imaginarni Brisel”. Vešović je reagovao na jučerašnju izjavu poslanika DF-a Koče Pavlovića koji je kazao “da ni Evropa ni Amerika ne smiju nikome unutar opozicije biti alibi za prihvatanje izborne krađe ali da očekuje podršku Brisela”.

Vešović: U mašti opozicije i dalje prisutna Lekićeva pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

- Nakon niza kontradiktornosti koje smo čuli od opozicije, novi biser je upisao Koča Pavlović pozivajući Brisel u pomoć. Pošto je u njihovoj mašti i dalje jako prisutna imaginarna pobjeda poraženog kandidata, vjerovatno ima mjesta za još jedan imaginarni Brisel, jer je ovaj zvanični, jedan jedini koji postoji, jasno  saopštio svoj stav kroz čestitku predsjednika Evropske komisije gospodina Barosa – navodi se u reagovanju DPS-a dostavljanom Portalu Analitika koje potpisuje Vešović.

On je optužio opoziciju da istovremeno traži i pomoć i nemješanje Brisela.

- Kada istovremeno traži pomoć i nemiješanje Brisela, da li ima na umu da je i Crna Gora dio Brisela, jer smo u pregovorima o pristupanju EU i da taj Brisel cijeni izvještaj OEBS-a u kojem jasno stoji da  su izbori bili efikasni, racionalni i slobodni za izjašnajvanje građana, a da se nijednom ne pominje njihova omiljena riječ “krađa”? Zato bi bilo najbolje da prvo međusobno raščiste kome se obraćaju i od koga traže pomoć, da ne bi zbunjivali građane i sami sebe, što je njihova dugogodišnja praksa – navodi se u saopštenju.

On navodi da su Vujanoviću stigle čestitke i od predsjednika Italije, Njemačke, Austrije, Rusije, Slovačke i brojnih drugih država.

- Da bi bili načisto, i građani Crne Gore, ali i Brisel, valjalo bi pojasniti da li se radi o istom Briselu koji ih svako malo demantuje, onome koji je po njihovim riječima korumpiran i u isto vrijeme vodi prostitutsku politiku i da li je to ista adresa kojoj su rekli da donosi pogrešne odluke? Da li oni traže pomoć od istog Brisela za rušenje demokratski uspostavljenog poretka u Crnoj Gori, koji im je jasno saopštio da ne podržava njihov bojkot i proteste i da sva pitanja rješavamo dijalogom u institucijama, koje se moraju poštovati – upitao je Vešović.

 

Portal Analitika