Abiznis

TELENOR: Prihodi deset odsto niži

telenor
P
rihodi Telenora Crna Gora u prvom kvartalu ove godine iznosili su 14,3 miliona EUR, deset odsto niže u odnosu na isti prošlogodišnji period, uglavnom, kako je objašnjeno iz kompanije, zbog manjeg broja korisnika i promjena u domaćim cijenama interkonekcije.

TELENOR: Prihodi deset odsto niži
Portal AnalitikaIzvor

Prema podacima sa sajta Telenor grupe, operativni profit crnogorskog operatera u prvom kvartalu iznosio je oko četiri miliona EUR, 3,4 odsto više nego u uporednom periodu.

Dobit prije poreza depresijacije i amortizacije (EBITDA) smanjena je 11 odsto na oko pet miliona EUR.

Telenor Crna Gora je, kako je saopšteno iz kompanije, zadržao lidersku poziciju na kraju prvog kvartala sa 38,5 odsto udjela u ukupnom broju korisnika na crnogorskom tržištu.

Broj korisnika je smanjen sedam odsto u odnosu na prvi prošlogodišnji kvartal, na šta su uticali izazovno makroekonomsko okruženje, kao i promjena u korišćenju više SIM kartica.

“Telenor je posvećen daljem razvoju tržišta i ekonomije u Crnoj Gori. Kroz investiranje u Telenor pametnu mrežu, fokusirani smo na poboljšanje brzine, dostupnosti i raznolikosti naših servisa u cilju kontinuiranog poboljšanja korisničkog iskustva", rekla je direktor finansija Telenora Crna Gora, Ana Cmiljanić. (Mina business)

 

Portal Analitika