Muzika

Esma Redžepova: Usvojila sam 48 djece i svi su muzičari

okesma
K
raljica romske muzike Esma Redžepova kazala je u intervjuu za Pobjedu da je usvojila 48 djece i da su svi muzičari. Ona je prepoznatljiva je po karijeri dugoj 55 godina i impresivnim nastupima po cijelom svijetu.

Esma Redžepova: Usvojila sam 48 djece i svi su muzičari
Portal AnalitikaIzvor

Ona i pjevač Vlatko Lozanovski polovinom maja na Evroviziji u Malmeu, predstavljaće Makedoniju sa pjesmom „Pred da se razdeni“.

- Da budem iskrena, iako sam na zalazu karijere, znači mi ovo učešće na Evroviziji. Kako naš narod kaže, treća – sreća, jer sam se dva puta do sada takmičila na festivalima da bih išla na Evroviziju i dva puta bila druga. Ovo učešće vidim kao mogućnost da se najbolje predstavi Republika Makedonija, a ujedno se radujem što mogu pomoći mom mlađem kolegi Vlatku, da ga što bolje upozna evropska publika. Uvek sam željela da pomognem mlađima, pa to radim i sada, navela je Redžepova.

Osim po bogatoj muzičkoj karijeri, Esma je poznata kao osoba velikog srca i veliki humanista. Dva puta bila je zbog toga nominovana za Nobelovu nagradu za mir. Prije tri godine, u Sjedinjenim Američkim Državama, ona je uvršćena među 50 najboljih vokala svijeta svih vremena. To joj je, kaže, najdraže priznanje u karijeri. Usvojila je 48 djece i svi su muzičari, a za kćerku Eleonoru je svojevremeno izjavila da je njena nasljednica na muzičkoj sceni.

- Pored roditeljske ljubavi, mi smo našoj djeci usadili i muziku u njihovu dušu. Članovi mog orkestra su sva moja djeca, a i oni što samostojno sviraju, majstori su svojih instrumenata. Dobri su muzičari, dobar dio njih i dobri kompozitori. Najviše me raduje, što su oni svojoj djeci usadili muziku, tako da i puno mojih unučadi svira ili uči da svira, kaže Redžepova.


 

 

Portal Analitika