Region

VUČIĆ: Amfilohije neće voditi politiku Srbije, neka prvo izađe na izbore i pobijedi

okvucic
P
rvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Vlada ne miješa u to šta SPC radi i misli i da SPC može i da vlada u Srbiji, ali da prije toga neće voditi politiku ove zemlje.

VUČIĆ: Amfilohije neće voditi politiku Srbije, neka prvo izađe na izbore i pobijedi
Portal AnalitikaIzvor

"Što se tiče stava SPC, šta god da kažem ići će protiv nas. Ali, imam jednu rečenicu - mi se ne miješamo u to šta SPC radi i misli, ali čitajući saopštenje Sinoda SPC bio sam veoma razočaran, jer sadrži političke kvalifikacije koje su neistinite", rekao je Vučić na konferenciji za novinare. On je kritikovao stav SPC da tačka 14 briselskog sporazuma znači priznanje nezavisnosti Kosova, prenose e-novine.

Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije kritikovao je  u oštrom tonu briselski sporazum Beograda i Prištine, navodeći da je u pitanju ponižavajući dokument kojim je priznato nezavisno Kosovo.

"To je tačka koja je prepisana iz nekoliko akata koje smo do sada imali. To je potpuno besmislena rečenica koju su oni nazvali krunskim dokazom da smo priznali Kosovo. Nemojte da izmišljate gospodo, jer oni koji su učestvovali u pisanju tih tekstova su to potpisivali mnogo godina prije toga", rekao je Vučić i dodao:

"U ovoj zemlji možete i vi da vladate, nemam ništa protiv da gospodin Amfilofije izađe na izbore i pobijedi, ali prije nego što se to desi neće voditi politiku ove zemlje".

 

Portal Analitika