Društvo

Održan sastanak za prevenciju neprihvatljivog ponašanja djece

2504sastanak
U
organizaciji Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada i NVO „Djeca prije svega” danas je u hotelu „Siti” održan treći sastanak radne grupe za izradu Lokalnog programa za prevenciju neprihvatljivog ponašanja djece i mladih u Glavnom gradu Podgorici.

Održan sastanak za prevenciju neprihvatljivog ponašanja djece
Portal AnalitikaIzvor

Izrada Lokalnog plana jedan je od segmenata projekta „Praćenje i implementacija preporuka Komiteta Ujedinjenih nacija za prava djeteta”, koji finansira Evropska unija posredstvom EU Delegacije u Crnoj Gori.

Radnom sastanku prisustvovali su dr Slobodan Uzelac kao ekspertska podrška izradi plana, predstavnice Sekretarijata za socijalno staranje, NVO „Djeca prije svega”, NVO Centar za prava djeteta Crne Gore, NVO „Korak po korak”, predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja, Ministarstva obrazovanja i Uprave policije - PJ Podgorica.

Lokalni program za prevenciju neprihvatljivog ponašanja djece i mladih u Glavnom gradu definiše ciljeve, mjere, nosioce i aktivnosti koje će doprinijeti uspostavljanju efikasnog sistema zaštite djece i mladih, a posebno djece sa problemima u ponašanju, kao marginalizovane grupe.

 

Portal Analitika