Fudbal

Vilanova ostaje u Barseloni i sljedeće godine

Vilanovabarsa2
P
otpredsjednik Barselone Đozep Marija Bartomeu izjavio je da će trener Tita Vilanova sigurno ostati na kormilu katalonskog tima i sljedeće sezone.

Vilanova ostaje u Barseloni i sljedeće godine
Portal AnalitikaIzvor

"Tito će predvoditi Barselonu i sljedeće godine. Pored toga što ima ugovor, vjerujemo u njega, jer je napravio veliki posao", rekao je Bartomeu u intervjuu katalonskom radiju "Els Matins de Katalunja Radio".

Bartomeu je naglasio da je za Vilanovu protekli period bio "veoma težak na poslovnom i ličnom planu".

Vilanova je u decembru operisan od raka pljuvačnih žlijezda i od tada do nedavno - dok je boravio u Njujorku na terapijama, ekipu je predvodio pomoćni trener Đordi Roura.

Bartomeu ne smatra da debakl Barselone u polufinalnoj utakmici Lige šampiona protiv Bajerna od 4:0, prakticno znači eliminaciju iz tog takmičenja.

"Primarni cilj bila nam je Primera. Taj uspjeh nam je potvrda dobrog rada i garancija za budućnost. Što se Lige šampiona tiče, biće teško, ali sposobni smo da napravimo iznenađenje. Sve je moguće. Real Madrid takođe vjeruje da može da se revanšira, pa i mi moramo da gajimo nadu u prolaz u finale. Ovi igrači mogu sve, jer su vanserijski", rekao je Bartomeu.

Portal Analitika